Chiles Rellenos

Chiles Rellenos
Chiles Rellenos jest Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz białka plus 1 żółtko, mąkę, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chiles Anchos Rellenos de Queso (Ancho Chiles nadziewane serem), Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso), oraz Zapiekanka Chiles (Chiles) Rellenos.

Instrukcje

1
Char the chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
2
Włącz palnik gazowy. Char chiles na ruszcie palnika, obracając szczypcami (Marcela jest profesjonalistą i używa rąk!), aż poczerniały. Albo char chiles pod brojlerem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Niech zmiękną.
4
Przenieś zwęglone chiles do wytrzymałej, zamykanej plastikowej torby i zamknij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
5
Odstawić na 10 minut. Chiles pary w torbie, dzięki czemu są miękkie i łatwe do obierania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
6
Usunąć skórę.
7
Delikatnie pocierać chili z ręcznikami papierowymi, aby usunąć jak najwięcej skóry, jak to możliwe. W porządku, jeśli zostanie kilka drobinek-dodadzą smaku, więc nie spłucz ich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
8
Otwórz chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
9
Używając noża do parkowania, wykonaj szczelinę na szczycie chile tuż pod łodygą, pozostawiając łodygę nienaruszoną. Zaczynając od środka szczeliny, kroimy wzdłuż w dół, aż do czubka pieprzu (przeciąć tylko jedną warstwę). Otwórz chile jak książkę i wyciągnij nasiona i membrany wewnętrzne. Może być konieczne użycie noża do parowania, aby poluzować górną część sadzonki. Powtórz z pozostałymi chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
10
Przygotować sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Pomidory, cebulę i czosnek przecier w blenderze na gładką masę. Rozgrzać oliwę w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Dodać przecier pomidorowy i dusić 5 minut, mieszając od czasu do czasu; sos będzie bulion-y. doprawić solą i pieprzem i zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
13
Zrób nadzienie.
14
Umieść ser w misce, a następnie dodaj oregano, krusząc i pocierając go palcami, aby uwolnić jego smak. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Wypchaj chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
16
Napełnij każde chile z około 1/4 szklanki mieszanki sera. Złóż po bokach, aby pokryć nadzienie, a następnie nawlecz 2 wykałaczki po szwie, tworząc X. prawdopodobnie będziesz musiał zrobić drugą wykałaczkę X, aby zabezpieczyć każdą chile, aby wypełnienie nie wyciekło podczas smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
17
Wymieszać ciasto.
18
Białka ubić mikserem na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
19
Dodać żółtko i pokonać 3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
20
Ciasto i smażyć.
21
Ogrzać około 1 cala oleju roślinnego w głębokiej patelni na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia rejestruje 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Do płytkiego naczynia wlać mąkę i doprawić solą i pieprzem. Po kolei, płaszcz nadziewane chili z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2
Ciasto: trzymając każdą chile za łodygę, obniż ją do ciasta jajecznego, aby całkowicie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
(Keebler)(Keebler)
3
Niech nadmiar ciasta kapie.
1
Dodać chiles do gorącego oleju, 1 lub 2 na raz; smażyć, przewracając raz szczypcami, aż złoty, 1 do 2 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Jedz!
4
Umieść smażone chile na każdym talerzu i zalać go ciepłym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Podawać natychmiast.
6
Zdjęcia David Tsay

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Sangre de Toro Cava. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Sangre de Toro Cava
Sangre de Toro Cava
Bladożółty z drobnym i trwałym perlażem. Intensywne. Aromaty kwiatowe i świeże owoce w doskonałej harmonii z nutami cytrusowymi i anyżowymi. Kremowe bąbelki, soczyste i świeże.Doskonały jako aperitif lub w połączeniu z rybami i owocami morza.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn