Cherry tomato & pancetta pizza

Cherry tomato & pancetta pizza
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj Pizzana Cherry tomato & pancetta. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 455 kalorii, 15g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z BBC Good Food wymaga bazylii, oliwy z oliwek, pomidorów koktajlowych i mozzarelli. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Zapiekane szparagi, pancetta i pomidorowy makaron wiśniowy, Pizza Pomidorowa Wiśniowa Trzy Zioła, oraz Cherry Tomato Pizza Margherita.

Instrukcje

1
Opróżnij ciasto na pizzę do miski. Bazylia rozdrobnić lub posiekać i wymieszać z nią połowę mieszanki wraz z 200 ml ciepłej wody. Zagnieść energicznie przez 5 minut, a następnie rozwałkować na Okrągły kształt o średnicy 30 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za PergaminOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za Pergamin
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przenieść do mąki blachy do pieczenia, natrzeć powierzchnię oliwą z oliwek i pozostawić na 15 minut, aż wyrośnie. Do ciasta wciskamy pomidory koktajlowe, pokrojone w bok, tak aby pizza była z nimi nabita.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Mozzarellę bardzo dokładnie osuszyć papierem kuchennym, a następnie pokroić w kostkę. Rozsypać pizzę wraz z pancettą lub boczkiem, a następnie piec przez 20 minut, aż wzrośnie, bulgotanie i złoty. Rozedrzyj pozostałe liście bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz

Pizza działa naprawdę dobrze z Sangiovese, Barbera Wine i Shiraz. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Castellani Chianti Annata z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn