Cherry tomato & pancetta pizza
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj Pizzana Cherry tomato & pancetta. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 455 kalorii, 15g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z BBC Good Food wymaga bazylii, oliwy z oliwek, pomidorów koktajlowych i mozzarelli. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Zapiekane szparagi, pancetta i pomidorowy makaron wiśniowy, Pizza Pomidorowa Wiśniowa Trzy Zioła, oraz Cherry Tomato Pizza Margherita.
Instrukcje
Opróżnij ciasto na pizzę do miski. Bazylia rozdrobnić lub posiekać i wymieszać z nią połowę mieszanki wraz z 200 ml ciepłej wody. Zagnieść energicznie przez 5 minut, a następnie rozwałkować na Okrągły kształt o średnicy 30 cm.
Przenieść do mąki blachy do pieczenia, natrzeć powierzchnię oliwą z oliwek i pozostawić na 15 minut, aż wyrośnie. Do ciasta wciskamy pomidory koktajlowe, pokrojone w bok, tak aby pizza była z nimi nabita.
Mozzarellę bardzo dokładnie osuszyć papierem kuchennym, a następnie pokroić w kostkę. Rozsypać pizzę wraz z pancettą lub boczkiem, a następnie piec przez 20 minut, aż wzrośnie, bulgotanie i złoty. Rozedrzyj pozostałe liście bazylii.