Chai Sufganiyot (chanukowe pączki) z maślanką pomarańczowo-dyniową

Chai Sufganiyot (chanukowe pączki) z maślanką pomarańczowo-dyniową
Chai Sufganiyot (chanukowe pączki) z maślanką pomarańczowo-dyniową jest Wegetariańskie napój. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 571 kalorii. Ten przepis służy 34. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, masło, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sufganiyot (chanukowe pączki) z twarogiem imbirowo-limonkowym, Jabłkowy Sufganiyot (chanukowe pączki) z solonym karmelem, oraz Meksykańska Sufganiyot (chanukowe pączki) z nadzieniem z pianki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić 2 1/2 szklanki mąki, cynamon, kardamon, i sól w dużej misce i ubijać do napowietrzania i połączyć; odstawić. Drugą dużą miskę zalać olejem roślinnym; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
KardamonKardamon
CynamonCynamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Umieść drożdże i 1 łyżeczkę cukru w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodać wodę i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Dodaj torebkę herbaty i odstawić, aż mieszanina się spieni, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
5
Wyjmij torebkę z herbatą, wyciśnij płyn z torebki z powrotem do miski i wyrzuć torebkę z herbatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Dodać pozostałe 1/4 szklanki cukru, mleko, żółtka i wanilię i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodaj tę mieszaninę do zarezerwowanej mieszanki mąki i mieszaj drewnianą łyżką, aż ciasto się połączy i zacznie tworzyć kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
8
Ciasto przełożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Rozsypać kawałki masła na cieście i ugniatać, aż masło jest w pełni włączone, a ciasto jest gładkie, błyszczące i elastyczne, około 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
9
Dodać do 1/4 szklanki dodatkowej mąki w razie potrzeby, jeśli ciasto jest lepkie. Uformuj ciasto w kulkę, umieść je w naoliwionej misce i obróć, aby pokryć je olejem. Przykryj miskę folią lub wilgotnym ręcznikiem i pozostaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się jego rozmiar, około 1 1/2 do 2 godzin.Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; odstawić. Po wyrośnięciu ciasta, przebij go, przenieś na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i rozwałkuj, aż będzie miał grubość około 1/4 cala. Używając okrągłego noża 2-1 / 2 cala, wytłocz jak najwięcej rund ciasta i umieść je na przygotowanej blasze do pieczenia w odległości około 1/4 cala. Zbierz resztki ciasta w kulkę, rozwałkuj i pokrój ponownie. Wyrzucić resztki ciasta.Obsypać ciasto luźno folią lub wilgotnym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PunchPunch
RolkaRolka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Umieść masło, dynię, gałkę muszkatołową i skórkę pomarańczową (jeśli używasz) w średniej misce i ubijaj, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
DyniaDynia
MasłoMasło
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dodać cukier puder i ubijać, aż będzie całkowicie gładka i połączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Umieść olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o grubym dnie i ustaw go na średnim ogniu, aż temperatura osiągnie 185° na termometrze cukierków/tłuszczu. Tymczasem dopasuj stojak z drutu na drugiej blasze do pieczenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
2
Umieścić cukier w dużej misce; odstawić.Gdy olej jest gotowy, dodać 4 rund ciasta i smażyć na złoty kolor, przerzucając w połowie, około 2 minut w sumie. (Jeśli w pączkach pojawią się pęcherzyki powietrza, przebij je czubkiem noża do parkowania.) Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć pączki do stojaka z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodaj 4 więcej rund ciasta do oleju. Podczas smażenia ciasta użyj szczypiec, aby przenieść pierwsze 4 (jeszcze gorące) pączki do miski z cukrem. Wrzucić do płaszcza w cukrze, a następnie powrócić do stojaka drucianego. Powtórz smażenie i osuszanie pozostałych rund ciasta.Gdy pączki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, użyj noża do parowania, aby przebić bok każdego z nich, tworząc kieszeń na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
SzczypceSzczypce
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Włóż końcówkę woreczka do kieszeni i włóż do środka około 1 czubatej łyżeczki maślanego kremu.
5
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje34
Ocena Zdrowia0
Magazyn