Chai Cream Pie
Chai Cream Pie zajmuje mniej więcej 4 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 7G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.04 za porcję. Świetnie sprawdza się jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać ciasto ciasto, masło, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasto z truskawkami i śmietaną, Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło; Dopasuj do 9-calowej płytki ciasta pokrytej sprayem do gotowania. Wchodzisz krawędzie pod, i flet.
Piec piecrust zgodnie ze wskazówkami opakowania. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Mleko i kolejne 4 składniki (przez imbir) Połącz w średnim, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż mieszanina osiągnie 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki.
Dodaj torebkę herbaty; przykryć i odstawić na 15 minut. Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską i wyrzucić ciała stałe. Powrót mieszaniny mleka do patelni i gotować na średnim ogniu, aż mleko osiągnie 180 lub do małych pęcherzyków tworzą wokół krawędzi.
Połącz cukier, skrobię kukurydzianą, sól i jajka w dużej misce, dobrze mieszając. Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do patelni, i gotować na średnim ogniu 10 minut lub aż gęsty i bąbelkowy, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem.
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce na 10 minut lub do czasu ostygnięcia nadzienia, od czasu do czasu mieszając. Mieszanka łyżka do skorupy; pokrycie powierzchni folią. Chill 3 godziny lub do zestawu; zdjąć folię. Top ciasto z bitą polewą; dekorować mielonym cynamonem.