Ceviche
Ceviche może być tylko Latynoamerykańska przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,42 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 3514 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli, cebuli, chipsów tortilla i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Ceviche de Camarón con Coco (Ceviche z krewetek kokosowych), Don Ceviche {} i Ceviche Peruwiańska Kuchnia książka kucharska {giveaway}, oraz Ceviche de Mango (Mango Ceviche) od Ceviche: Kuchnia Peruwiańska.
Instrukcje
Złóż ceviche: w niereaktywnym naczyniu zapiekanym, Pyrex lub ceramicznym, umieść rybę, cebulę, pomidory, chili, sól, Tabasco i oregano. Przykryć sokiem z limonki i cytryny. Przykryj naczynie zapiekane folią.
Wymieszać po godzinie, następnie marynować jeszcze kilka godzin:
Pozostaw przykryte lodówką na godzinę, a następnie wymieszaj, upewniając się, że więcej ryb zostanie narażonych na kwaśne soki z limonki i cytryny.
Odstawić na kilka godzin, dając czas na smaki do mieszania.
Podczas procesu marynowania ryba zmieni kolor z różowoszarego i przezroczystego na bielszy i nieprzezroczysty.
Podawać z posiekaną kolendrą i plastrami awokado z podgrzewanymi tortillami na ceviche tacos lub z chipsami tortilla.
Polecane wino: Szampan, Wino Musujące
Ceviche świetnie komponuje się z szampanem i winem musującym. Szampan i inne białe wina musujące są na tyle ostre i orzeźwiające, że uzupełniają lekkie ceviche. Taittinger Comtes De Champagne rosé (Magnum) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 554 dolarów za butelkę.
![Taittinger Comtes De Champagne Rose (Magnum)]()
Taittinger Comtes De Champagne Rose (Magnum)
Comtes De Champagne Rose 2005 to bogaty kolor róży, z akcentami fioletu. Bąbelki są niezwykle delikatne, energicznie wznoszą się w szklance, tworząc cudownie delikatny naszyjnik z musu. Nos podkreśla intensywne aromaty dojrzałych, słodkich owoców, w tym skrystalizowanych truskawek, galaretki z pigwy, fiołkowych słodyczy i gruszek w syropie. Istnieją wskazówki o gotowanympływowe aromaty śliwkowej tarty. Środkowe podniebienie potwierdza początkowe aromaty słodkiej galaretki z pigwy i rozwija bogactwo dzięki smakom świeżych fig.Odpowiedni dodatek do lekkich wędlin, dań cielęcych, jagnięcych i żeberek, a także sałatek owocowych i deserów jagodowych.Mieszanka: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay