Cedr-Desked Monkfish with Fire-palone i Puttanesca Relish
Cedrowa Żabnica z pieczonym Ogniem i Puttanesca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 6,01 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz pomidory śliwkowe, paprykę, niesezonowany ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 85%. Spróbuj Cedr-Desked Monkfish with Fire-palone i Puttanesca Relish, Cedrowe ogony homara z wędzonym kukurydzą smakiem Chile, oraz Cedrowy Filet Ze Świeżego Łososia Z Przyprawami Żurawiny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj deskę cedrową; zważyć puszką lub małym garnkiem, aby zanurzyć się i moczyć 1 dzień.
Przygotować grilla (wysokie ciepło).
Stojak do grilla szczotkowego z 1 łyżką oleju. Ułóż pomidory, cebulę i paprykę na obramowanej blasze do pieczenia.
Posypać solą i pieprzem; skropić 1 łyżką oleju. Grilluj warzywa, aż lekko zwęglone i pęcherze, obracając od czasu do czasu szczypcami, około 4 minut dla pomidorów i 8 minut dla cebuli i pieprzu. Warzywa odstawić na ten sam arkusz i lekko ostudzić.
Obierz połówki pomidorów; obierz połówki pieprzu. Wszystkie warzywa pokroić grubo i umieścić w średniej misce.
Dodaj oliwki, anchois, czosnek, bazylia, kapary, ocet i pozostałą 1 łyżkę oleju. Wrzuć do mieszanki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można zrobić 1 godzinę wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Filety posypać solą i pieprzem. Owinąć 2 plastry prosciutto wokół każdego fileta, pozostawiając górną i dolną część odsłoniętą. Zabezpieczyć prosciutto za pomocą wykałaczek. Lekko przycisnąć każdy filet, aby spłaszczyć górę.
Filety ułożyć na desce. Łyżka 1/4 filiżanki smaków na szczycie każdego filetu i naciśnij, aby przylegać.
Umieść deskę na grillu; przykryj grilla. Gotować ryby, aż tylko nieprzezroczyste w środku i termometr włożony do środka rejestry 49°, sprawdzanie od czasu do czasu i spryskiwanie deski wodą, jeśli zaczyna się palić, o 18 protokół.
Przenieś rybę na talerze.
Służyć, przekazując pozostały smak.
Użyj deski cedrowej o grubości 1 cala dla żabnicy. Cieńsze deski mają tendencję do wypalania i wypaczania się na grillu. Poszukaj cedru oznaczonego jako "nieleczony" w tartakach i niektórych sklepach z artykułami wyposażenia domu. Lub zamówić deski z firmy Satuee Cedar (sauteecedar.com; 866-728-8332).
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku