Cały Grillowany okoń morski z sosem Chimichurri
Cały Grillowany okoń morski z sosem Chimichurri jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 41g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 5,06 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to drogie przepis dla fanów południowoamerykańskiej kuchni. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Podobne przepisy to Grillowany stek z sosem Chimichurri, Grillowane steki z sosem Chimichurri, oraz Grillowany bas z sosem vierge.
Instrukcje
Czosnek zmiksować z solą w moździerzu z tłuczkiem, aby uzyskać gęstą pastę.
Dodaj pieprz, płatki chile, i sok z cytryny i skórki, mieszanie do blend. Wymieszać z ziołami.
Skropić olejem, ubijając, aż mieszanina stanie się luźnym pesto. Sprawia, że około 1 szklanka sosu.
Ryby opłukać, osuszyć, a następnie wyciąć kilka ukośników po bokach, równolegle do skrzeli. Ustaw na blasze do pieczenia. Wcierać wewnątrz i na zewnątrz z 1/4 szklanki sosu. Przykryć luźno folią i niech marynować co najmniej 30 minut i nie więcej niż 1 godzinę.
Ruszt do gotowania szczotkować papierowym ręcznikiem nasączonym olejem.
Rozgrzać grill na średnim ogniu (350 do 450).
Przenieś ryby do naoliwionego kosza grillowego i zamknij koszyk. Gotować ryby, obracając raz w połowie, aż ryba będzie nieprzezroczysta, o 12 protokół. Włóż cienki nóż lub metalowy szpikulec do najgrubszej części ryby i pozostaw na 30 sekund.
Wyjmij szaszłyk i przytrzymaj go w wewnętrznej części nadgarstka; powinien być ciepły. Jeśli nadal jest chłodny, grilluj ryby jeszcze 2 do 5 minut.
Podawać z dodatkowym sosem na boku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.