Carpaccio z avocado Mémé
Carpaccio z avocado Mémé może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 2G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 213 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kilka liści kolendry, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, świeżo popękany pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Carpaccio z cukinii Patricii Wells z awokado, pistacjami i olejem pistacjowym, Carpaccio z arbuzowej rzodkiewki z rukolą i cytrusowym sosem awokado, oraz Meme ' s Tourtiere dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połowę awokado i usunąć pestki. Użyj dużej łyżki, aby zgarnąć miąższ ze skóry awokado, pozostawiając miąższ każdego awokado w połowie nienaruszone. Obróć awokado, aby otwór, w którym był dół, był skierowany w dół do deski do krojenia, a awokado znajduje się tak, że długa długość awokado biegnie północ-południe. Pokrój szereg pionowych cięć, tworząc cienkie plasterki awokado, ale uważaj, aby nie wyciąć aż do górnej części awokado. Zostaw trochę nietknięty na górze. Obróć połowę awokado i wachluj plastry, nadal utrzymuj ten górny kawałek w stanie nienaruszonym.
Ułóż połówkę awokado na talerzu i powtórz z pozostałymi 3 połówkami awokado.
Cytrynę pokroić na szóstki. Każdą połowę awokado spryskać jedną szóstą cytryny.
Każdą połowę awokado skropić 1 łyżeczką oliwy z oliwek.
Posypać każdy z 1/8 łyżeczki fleur de sel, i podzielić szalotki, pietruszka, i kolendry między awokado. Doprawić pieprzem do smaku.
Pozostałe dwie szóste cytryny pokroić ponownie na pół. Przyciąć kliny i podawać obok awokado.