Carpaccio z ananasa z sorbetem cytrynowym i kandyzowaną skórką
Carpaccio z ananasa z sorbetem cytrynowym i kandyzowaną skórką może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Mieszanka wody, pomarańczy, ananasa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Spróbuj Gotowane pomarańcze z kandyzowaną skórką i imbirem, Carpaccio z ananasa z tajską bazylią i jagodami, oraz Prażony ananas z anyżem ananasowym Sorbet dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą obieraczki do warzyw pokrój skórkę z jednej z pomarańczy w szerokie paski, a następnie na paski zapałek.
Skórkę umieścić w średnim rondlu z wodą i cukrem. Gotować na wolnym ogniu, aż skórka będzie przezroczysta i delikatna, a płyn zmniejszy się do około 2/3 szklanki, około 25 minut. Odcedź skórkę, zachowując zarówno syrop, jak i skórkę. Wycisnąć 3/4 szklanki soku z pomarańczy, przecedzić do syropu i schłodzić w lodówce.
Rdzeń każdej połowy ananasa poprzez ukośne cięcie po jednej stronie rdzenia długim ząbkowanym nożem. Wykonaj ukośne cięcie po drugiej stronie rdzenia, tworząc V.
Wyjmij rdzeń. Przekręć połówki i pokrój ananasa w poprzek na plasterki 1/8 cala. Ułóż plastry na czterech płytkach w koncentrycznych kręgach.
Na plasterki ananasa wlać syrop pomarańczowy. Na wierzch ananasa nałożyć gałkę sorbetu, a na sorbet nałożyć kandyzowaną skórkę.