Caribbean Banana Split
Caribbean Banana Split jest bezglutenowy deser. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 13% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. Jedna porcja zawiera 676 kalorii, 10g białka, oraz 31g tłuszczu. 3 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę lubi to danie z Ameryki Środkowej. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, syrop czekoladowy, rum i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na not so excellent spoonacular score of 38%. Spróbuj Zdrowy Chleb Bananowy Split Bananowy, Karaiby Mahimahi z chutney Banana, oraz Ciasto Z Bananem podobnych receptur.
Instrukcje
Roztop masło na dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Gotuj banany na maśle, aż będą rumiane i zaczną mięknąć, około 1 minuty.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać z rumem, gałką muszkatołową i cynamonem. Użyj długiej zapałki lub zapalniczki, aby ostrożnie zapalić płyn na patelni. Pozostawić do palenia przez 15 do 30 sekund; w razie potrzeby ugasić, umieszczając pokrywę na patelni.
Kontynuuj gotowanie, aż sos zmniejszy się o połowę, 2 do 3 minut. Wymieszać z sokiem z limonki; gotować przez 1 dodatkową minutę.
Podziel lody między 4 miski do serwowania. Na wierzch każdy z ciepłą mieszanką bananów i sosu rumowego.
Każdy deser skropić sosem czekoladowym, a na wierzchu bitą śmietaną.