Caneton au Muscadet
Caneton au Muscadet jest Wegetariańskie danie główne. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 1928 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, koniak, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Kaczątko dobrze natrzeć solą, odrobiną zmielonego imbiru i zmielonymi goździkami.
Umieść na stojaku na patelni i piecz w 163°. piekarnik przez 1 1/4 godziny.
Wyjmij kaczkę z piekarnika i umieść w głębokiej żelaznej zapiekance.
Zalej go rozgrzanym koniakiem i zapal.
Dodaj Muscadet, cebulę utkaną z goździkami, marchew i manié beurre. Mieszanka. Powrót do piekarnika, aby gotować przez 30 minut, fastrygując kaczkę od czasu do czasu płynem w zapiekance.
Tymczasem ziemniaki obrać i pokroić w plasterki i dobrze je ubić na maśle. Powinny gotować, aż będą po prostu miękkie, ale chrupiące na brzegach i na zewnątrz. Od czasu do czasu potrząsaj patelnią, aby nie przyklejały się do dna. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać rodzynki do mieszanki kaczki w zapiekance i gotować przez kolejne 10 minut, fastrygując raz. Aby podać, ułóż kaczkę na gorącym talerzu i otocz ją ziemniakami.
Polać kaczkę odrobiną sosu, a resztę podawać w sosie.
Z tym wypij schłodzony Muscadet.