Calamari Ripieno alla Griglia
Calamari Ripieno alla Griglia zajmuje około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 17g tłuszczu i w sumie 341 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,17 USD za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia plus, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i pescatarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest wybitne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Asparagi Alla Griglia-szparagi z Prosciutto & Gorgonzola, Polpo alla griglia (Grillowana Ośmiornica), oraz Przepis na królika z grilla i marynowanego (coniglio Marinato Alla Griglia).
Instrukcje
Usuń macki i wyczyść kalmary, pozostawiając jak najwięcej. Odłóż macki na bok.
Umieść kalmary w 8-litrowym garnku i zalej wodą.
Umieść na dużym ogniu i zagotuj. Gotuj przez godzinę do miękkości, odcedź i ostudź.
W międzyczasie podgrzej 4 łyżki oleju na 10-12-calowej patelni do smażenia, aż do wędzenia.
Dodaj czosnek i suszone pomidory i gotuj na jasnozłoty kolor.
Dodaj bułkę tartą i kontynuuj gotowanie, aż dobrze się wymieszasz.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Dodaj tymianek, szalotki i pietruszkę i wymieszaj.
Nadziać fajne kalmary i doprawić solą i pieprzem.
Posmaruj nadziewane kalmary i macki 1 łyżką oliwy z oliwek i ułóż na grillu. Gotuj, aż ładnie grillujesz, około 10 minut, obracając raz.
W międzyczasie w małej misce umieść pomidory, pozostały olej i szczypiorek i dopraw solą i pieprzem.
Wyjmij kalmary na talerz, polej łyżkami sosu pomidorowego i podawaj.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, jest Moet & Chandon Imperial (3 - litrowa butelka-Jeroboam). Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 600 dolarów.
Moet & Chandon Imperial (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Kolor to elegancki złoty słomkowożółty z bursztynowymi refleksami.Jego aromaty są promienne, odsłaniając jasnożółte owoce (jabłko, gruszka, żółta brzoskwinia), miód, niuanse kwiatowe (kwiat lipy) i eleganckie blond nuty (brioche i świeże orzechy).Podniebienie jest uwodzicielskie, bogato aromatyczne i gładkie, łącząc hojność i subtelność, pełnię i wigor, a następnie delikatnie świeżą chrupkość (owoc z nasionami), aby odsłonić magiczną równowagę szampana.