Cakespy: Batony Nanaimo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj batonów Cakespy: Nanaimo. Ten przepis służy 36. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 100 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać masło, cukier, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 76 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Cakespy: Potrójne Batony Czekoladowe Nanaimo, Cakespy: Batony Candy Corn Nanaimo, oraz Bary Nanaimo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj dolną warstwę. Roztopić masło, cukier i kakao w podwójnym kotle, aż do pełnego włączenia, ale nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała.
Dodaj ubite jajko i stale mieszaj, aż mieszanina zacznie gęstnieć.
Zdjąć z ognia i wymieszać w okruchy krakersy graham, kokos, i orzechy. Mocno docisnąć do nie powiększonej patelni o wymiarach 8 x 8 cali; Postaraj się, aby mieszanina była jak najbardziej płaska na patelni.
Niech to ostygnie przez około godzinę.
Przygotować środkową warstwę: w mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek, masło, śmietanę, puder budyniowy i cukier cukierniczy zmiksować, aż będą bardzo lekkie i puszyste.
Rozłóż dolną warstwę, dbając o to, aby rozprowadzić ją tak płasko i równomiernie, jak to możliwe. W trakcie przygotowywania polewy należy włożyć patelnię do lodówki.
Przygotować wierzchnią warstwę: w średnim rondlu lub podwójnym kotle roztopić czekoladę i masło na średnim ogniu, często mieszając, aby mieszanina nie przypaliła się.
Odstawić, aż mieszanina będzie jeszcze płynna, ale bardzo gęsta, następnie wlać ją na drugą (środkową) warstwę i delikatnie rozprowadzić szpatułką, aby zapewnić równomierne pokrycie (ale pracuj ostrożnie, ponieważ wciąż ciepła czekolada będzie bałagan, jeśli naciśniesz zbyt mocno podczas rozprowadzania i rozerwie warstwę maślaną poniżej).
Niech batony ostygną przez co najmniej jedną godzinę w lodówce przed podaniem.