Café au Lait Cake
Café au Lait Cake to bezglutenowe i bezmleczne deser. Ten przepis służy 12 i kosztuje 25 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jeśli masz bitą mleczną polewę czekoladową, zimną wodę, granulki kawy instant espresso i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Café au Lait Cake, Café au Lait Angel Food Cake, oraz Bezglutenowe ciasto Café au Lait.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Nasmaruj dwie 8-lub 9-calowe okrągłe patelnie do ciast lub spryskaj sprayem do pieczenia mąką. Rozpuścić 1 łyżkę kawy w 1 1/4 szklanki wody. Zrób ciasto ciasto zgodnie z zaleceniami na polu, używając mieszanki kawy zamiast wody.
Piec i ostudzić zgodnie z zaleceniami.
Rozpuścić 2 łyżeczki kawy w 1 łyżce chłodnej wody. Wymieszać 2 łyżeczki mieszanki kawy w lukier. W średniej misce, wymieszać razem ubitą polewę i pozostałą mieszaninę kawy; delikatnie wymieszać w 1/4 szklanki mieszaniny lukier.
Na talerzu do serwowania umieść 1 warstwę ciasta, zaokrągloną stroną w dół.
Rozłóż połową ubitej mieszaniny topping (około 3/4 szklanki) w granicach 1/4 cala od krawędzi. Wierzch z drugą warstwą, zaokrąglony bok do góry. Strona mróz i wierzch ciasta z lukrem. Rura pozostała ubitą mieszaninę topping wokół góry ciasta. Przechowywać w lodówce 1 do 2 godzin lub do schłodzenia.
Udekoruj wierzch ciasta ziarnami espresso. Przechowywać w lodówce.