Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Cacciuco alla Livornese. Jedna porcja zawiera 512 kalorii, 45g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatarian przepis serwuje 8 i kosztuje 4,64 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, pietruszkę płaską, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sól, możesz podążać za tym daniem głównym z Przepis Na Obroty Jabłek jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Lucjan Czerwony Livornese, Lucjan Czerwony Livornese, oraz Snapper Livornese dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Oczyść i skaluj (jeśli to konieczne) wszystkie owoce morza. Sprawdź kalmary pod kątem kartilege i pokrój na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Owoce Morza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga Kuchenna
2
Wlej 1 łyżkę oliwy z oliwek do średniej wielkości rondla z pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Ogrzewać na średnim ogniu, aż będzie gorący, ale nie palić.
4
Dodaj małże i przykryj, gotując na parze, aż małże się otworzą, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
5
Usuń małże, zachowując soki pozostawione na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
W 12 do 14-calowej patelni do smażenia dodaj pozostały olej i podgrzej na gorącym płomieniu, aż będzie gorący, ale nie wędzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodaj pokrojony czosnek, pietruszkę, seler, cebulę i papryczkę chili. Gotuj, aż czosnek zmięknie i zmieni kolor na jasnozłoty, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Pietruszka-nać
Seler
Czosnek
Cebula
8
Dodaj wino, zagotuj i odparuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
9
Dodaj pokrojone pomidory, sól do smaku i kontynuuj gotowanie, od czasu do czasu mieszając, przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sól
10
Dodaj 2 szklanki wody, zarezerwowane soki z małży i pozostałą rybę (w całości) i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Woda
Ryby
11
Gotuj miksturę w nagim wrzeniu, bez przykrycia, aż ryba będzie nieprzezroczysta i łuszcząca się, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
12
Wyjmij rybę z patelni umieść w szerokiej płaskiej wazie do zupy i odstaw w ciepłe miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Doprowadź płyn do wrzenia na dużym ogniu, dodaj krewetki, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż krewetki będą nieprzezroczyste, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
14
Dodaj kalmary i zmiażdżone małże i gotuj na wolnym ogniu, aż wszystkie kalmary się ugotują, jeszcze około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Małże
15
Pozostały ząbek czosnku przekrój na pół i wyciętym końcem przetrzyj chleb tostowy, nadając czosnkowy smak. Wyrzuć ząbek czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Chleb
Sucha Przyprawa Rub
16
Zupę podawać na gorąco w rozgrzanych miseczkach z grzanką natartą czosnkiem z boku.