Cacciuco alla Livornese

Cacciuco alla Livornese
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Cacciuco alla Livornese. Jedna porcja zawiera 512 kalorii, 45g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatarian przepis serwuje 8 i kosztuje 4,64 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, pietruszkę płaską, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sól, możesz podążać za tym daniem głównym z Przepis Na Obroty Jabłek jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Lucjan Czerwony Livornese, Lucjan Czerwony Livornese, oraz Snapper Livornese dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Oczyść i skaluj (jeśli to konieczne) wszystkie owoce morza. Sprawdź kalmary pod kątem kartilege i pokrój na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Owoce MorzaOwoce Morza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga KuchennaWaga Kuchenna
2
Wlej 1 łyżkę oliwy z oliwek do średniej wielkości rondla z pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Ogrzewać na średnim ogniu, aż będzie gorący, ale nie palić.
4
Dodaj małże i przykryj, gotując na parze, aż małże się otworzą, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
5
Usuń małże, zachowując soki pozostawione na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
W 12 do 14-calowej patelni do smażenia dodaj pozostały olej i podgrzej na gorącym płomieniu, aż będzie gorący, ale nie wędzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj pokrojony czosnek, pietruszkę, seler, cebulę i papryczkę chili. Gotuj, aż czosnek zmięknie i zmieni kolor na jasnozłoty, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
8
Dodaj wino, zagotuj i odparuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
9
Dodaj pokrojone pomidory, sól do smaku i kontynuuj gotowanie, od czasu do czasu mieszając, przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SólSól
10
Dodaj 2 szklanki wody, zarezerwowane soki z małży i pozostałą rybę (w całości) i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
WodaWoda
RybyRyby
11
Gotuj miksturę w nagim wrzeniu, bez przykrycia, aż ryba będzie nieprzezroczysta i łuszcząca się, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
12
Wyjmij rybę z patelni umieść w szerokiej płaskiej wazie do zupy i odstaw w ciepłe miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Doprowadź płyn do wrzenia na dużym ogniu, dodaj krewetki, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż krewetki będą nieprzezroczyste, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
14
Dodaj kalmary i zmiażdżone małże i gotuj na wolnym ogniu, aż wszystkie kalmary się ugotują, jeszcze około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
MałżeMałże
15
Pozostały ząbek czosnku przekrój na pół i wyciętym końcem przetrzyj chleb tostowy, nadając czosnkowy smak. Wyrzuć ząbek czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ChlebChleb
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
16
Zupę podawać na gorąco w rozgrzanych miseczkach z grzanką natartą czosnkiem z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
TostyTosty
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia45
Magazyn