Burgery z tuńczykiem sezamowym ze smażoną cukinią
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i danie główne pescatarian? Burgery z tuńczykiem sezamowym ze smażoną cukinią może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na $6.98 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 291g tłuszczu, oraz w sumie 2708 kalorii. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz cukinię, nasiona sezamu, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Sezamowy tuńczyk & awokado z pikantnym makaronem z cukinią sezamową, Frytki Z Cukinii, oraz Tuńczyk Sezamowy.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Tost nasiona sezamu w płytkiej patelni do pieczenia w piekarniku, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 12 do 15 minut. Całkowicie fajne.
Przenieść 2 łyżki nasion do małej miseczki i 1/4 szklanki do młynka.
Przenieść pozostałe 3/4 filiżanki do szerokiej płytkiej miski.
Podziel na pół 3 cukinię w poprzek, a następnie pokrój wzdłuż na 3/4-calowe sznurowadła za pomocą krajalnicy. Wrzucić 1 łyżeczkę soli na duże sito ustawione nad miską i odcedzić 30 minut.
Wycisnąć garści cukinii, aby usunąć wilgoć, a następnie zwinąć w potrójną warstwę ręczników papierowych i ścisnąć, aby usunąć pozostałą wilgoć.
Drobno posiekać tuńczyka dużym mokrym nożem (około 3/4-calowe kawałki). W misce wymieszać sos sojowy, 2 łyżki oleju, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, następnie wymieszać z tuńczykiem. Podzielić mieszaninę tuńczyka na 4 porcje. Zapakuj 1 porcję w miarkę 1/2 szklanki, a następnie odwróć na nasiona w płytkiej misce. Delikatnie naciśnij tuńczyka, aby utworzyć patty 3 1/2 cala średnicy, a następnie całkowicie zalać nasionami i przenieść do płytki wyłożonej papierem woskowym. Forma, płaszcz, i przenieść 3 więcej hamburgery w ten sam sposób. Schłodzić, przykryty folią, aż będzie gotowy do gotowania. Wyrzucić wszelkie nasiona sezamu pozostałe w płytkiej misce.
Zmielić nasiona, które są już w młynku, pulsując aż do zmielenia na mąkę, a następnie dodać do pozostałych nasion (2 łyżki stołowe) w małej misce.
Usuń załącznik julienne z krajalnicy, a następnie przetnij pozostałą cukinię wzdłuż na taśmy o grubości 3/4 cala za pomocą krajalnicy. Delikatnie wrzucić 1/4 łyżeczki soli w dużej misce i odstawić na bok (cukinia zwiędnie i stanie się miękka).
Podgrzać 1 cal oleju w ciężkim garnku o pojemności od 5 do 6 litrów na umiarkowanym ogniu, aż termometr zarejestruje temperaturę 166°.
Wrzucić całą cukinię z połową mieszanki sezamu w innej dużej misce, a następnie smażyć w 4 partiach, obracając od czasu do czasu łyżką szczelinową, aż cukinia będzie złota, około 2 minut na partię. (Powrót oleju do 330°f między partiami.)
Cukinię przełożyć jako smażoną na papierowe ręczniki, aby osuszyć. Każdą porcję cukinii wrzucić natychmiast z pozostałą mieszaniną sezamu.
Podgrzać 3 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Gotować hamburgery, obracając się raz, około 2 minut w sumie dla średnio rzadkiego tuńczyka (nasiona powinny być złotobrązowe).
Odcedzić wstążki cukinii i podzielić na 4 talerze, a następnie przykryć hamburgerami i smażoną cukinią.
Podawać hamburgery z dodatkowym sosem sojowym na boku.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.