Burgery Z Tuńczykiem

Burgery Z Tuńczykiem
Burgery z tuńczykiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 334 kalorie, 34g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jeśli masz pomidora, gruba sól i pieprz, gruba sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Burgery Z Tuńczykiem, Hamburgery z tuńczykiem BLT, oraz Burgery Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj ogień w grillu węglowym lub rozgrzej Gaz grill.In miskę, połączyć posiekanego tuńczyka, cebulę i jej sok, majonez, sól i pieprz. Kształt na 4 firmowe paszteciki o średnicy 3 cali i 1 1?2 cale grubości. Przykryć i schłodzić w zamrażalniku nie dłużej niż 10 minut.W międzyczasie zrób majonez cytrynowo-szczypiorowy: w małej misce wymieszaj majonez, sól, pieprz, sok z cytryny, szczypiorek, sos sojowy i sos pieprzowy. Odstawić.Używając szerokiej szpatułki, ostrożnie umieść paszteciki z tuńczyka na grillu. Grillować paszteciki, delikatnie obracając raz, aż lekko zbrązowieje, około 5 minut w sumie dla średnio rzadkich, 8 minut w sumie dla średnich. Jednocześnie lekko tostować kromki chleba na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przenieść do poszczególnych płyt.
3
Na połowie kromek chleba ułożyć paszteciki z tuńczykiem. Top z liści sałaty, plastry pomidora i szczypiorek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
Dekoruj klinami ogórka koperkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórki KoperkoweOgórki Koperkowe
5
Podawać natychmiast, z majonezem cytrynowo-szczypiorkowym na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
6
Służy 4.Uwaga: ten przepis wykorzystuje surowe jajko. Surowe jaja narażone są na zakażenie salmonellą lub innymi bakteriami, co może prowadzić do zatrucia pokarmowego. Ryzyko to jest najbardziej niepokojące dla małych dzieci, osób starszych, kobiet w ciąży i osób z upośledzonym układem odpornościowym. Jeśli masz obawy dotyczące zdrowia i bezpieczeństwa, nie spożywaj surowego jaja ani nie szukaj pasteryzowanego produktu jajecznego, aby go zastąpić.Wskazówki dotyczące zmian: jeśli chcesz, wymieszaj 1 lb. tuńczyk z 1?2 lb. białe ryby, takie jak halibut lub sola. Aby gotować na płycie kuchennej, użyj lekko naoliwionej wstępnie rozgrzanej patelni grillowej na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała RybaBiała Ryba
HalibutHalibut
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
SolaSola
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn