Budyń Bananowo-Karmelowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj budyniu bananowo-karmelowego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje 92 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz bitą polewę, cukier, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karmelowy Budyń Bananowy, Karmelowy Rum i bananowy budyń chlebowy, oraz Solone Karmelowe Ciasto Bananowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cukierki mleczne i karmelowe w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu, aż cukierki stopią się, często mieszając.
Połącz cukier, substytut jajka i skrobię kukurydzianą w małej misce. Stopniowo mieszaj około jednej czwartej gorącej mieszaniny do mieszaniny substytutów jaj; dodaj do pozostałej gorącej mieszaniny, stale mieszając. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią.
Połową plasterków banana i połową mieszanki karmelu ułożyć w 2 (8-uncjowych) ramekinach. Powtórz warstwy z pozostałymi plastrami banana i mieszaniną karmelu. Ułóż wafle waniliowe wokół krawędzi ramekinów. Przykryć i dokładnie schłodzić. Top każdą porcję z 1 łyżką ubitą polewą.
W razie potrzeby udekoruj dodatkowymi plasterkami banana.