Budyń Ze Słodkich Ziemniaków
Budyń ze słodkich ziemniaków to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 427 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka jaj, pianki, mielone goździki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Budyń Ze Słodkich Ziemniaków, Budyń Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Budyń Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko posmarować naczynie do pieczenia 2 quart.
Słodkie ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce i wymieszać z roztopionym masłem w dużej misce. W średniej misce ubij jajka z cukrem, aż dobrze wymieszasz.
Wlać mieszaninę słodkich ziemniaków i wymieszać z odparowanym mlekiem, pełnym mlekiem, cynamonem, zielem angielskim, gałką muszkatołową, goździkami i ekstraktem z wanilii.
Dobrze wymieszać, aby połączyć wszystkie składniki, i łyżką do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 do 70 minut, aż słodkie ziemniaki będą miękkie, a wierzch lekko rumiany.
Wyjmij naczynie z piekarnika i umieść pianki na słodkich ziemniakach. Powrót do piekarnika i piec 5 do 10 minut więcej, aż pianki są lekko rumiane.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.