Budyń Karmelowy Czarny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj karmelowego puddingu z czarnym dnem. Ten przepis służy 6 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, wodę, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Budyniowe Z Czarnym Dnem, Ciasto Budyniowe Brownie Bottom, oraz Ciasto Czarne Dno dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić cukier i wodę do wrzenia w dużym ciężkim rondlu na dużym ogniu, mieszając widelcem, aż cukier się rozpuści. Gotować, bez mieszania, myjąc kryształy cukru trzymające się boku patelni za pomocą pędzla do ciasta zanurzonego w zimnej wodzie, do bladego złota, 4 do 5 minut. Kontynuuj gotować, bez mieszania, wirując od czasu do czasu, aż cukier zmieni głęboki bursztynowy karmel, 1 do 2 minut.
Zdjąć z ognia i ostrożnie dodać śmietanę w wolnym strumieniu (mieszanina będzie bąbelki i pary). Wróć do małego ognia i gotuj, ubijając, aż będzie gładka.
Wymieszać razem 1/2 szklanki mleka i skrobi kukurydzianej. Beat jajka, wanilia, i sól w innej misce.
Wymieszać pozostałe 2 1/2 szklanki mleka w karmelu i doprowadzić do duszenia, ubijając od czasu do czasu. Wymieszać mieszankę skrobi kukurydzianej, a następnie ubić na karmel. Doprowadzić do wrzenia, ubijając i dusić, ubijając, 2 minuty, a następnie zdjąć z ognia.
Ubić około 1 szklanki gorącej mieszanki karmelu w mieszaninę jajek, aż do dobrze wymieszanej, a następnie ubić mieszaninę jajek z powrotem w karmel. Kontynuuj ubijanie off ciepła 1 minutę. 3
1/2cup gorącego budyniu karmelowego ubić na posiekaną czekoladę, mieszając do uzyskania gładkiej masy. Łyżka budyniu czekoladowego do 6 (8-oz) parfait szklanki, a następnie top z budyniem karmelowym.
Schłodzić do zestawu, co najmniej 3 godziny.
* Budyń można przygotować do 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć folią.