Bucatini All ' amatriciana
Bucatini All ' amatriciana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 168 kalorii, 9g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, peperoncino lub niesmokowany bekon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bucatini z pikantnym sosem pomidorowym (bucatini All ' amatriciana), Bucatini All ' Amatriciana, oraz Bucatini all ' amatriciana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj połowę guanciale i sauté aż ostry, o 5 protokół.
Transfer guanciale do ręczników papierowych do drenażu (nie czyścić patelni). Rezerwa do dekoracji.
Dodaj 2 łyżki oleju do tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i peperoncino; smażyć, aż peperoncino ciemnieje, o 2 protokół.
Dodaj cebulę i pozostałe guanciale; smażyć, aż cebula jest półprzezroczysta i tłuszcz renderowane z guanciale, o 10 protokół. Wymieszać z octem; gotować 1 minutę.
Dodaj pomidory; gotuj na wolnym ogniu 6 minut. Doprawić sosem solą i pieprzem.
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia.
Odcedzić, zastrzegając 1/2 szklanki płynu do gotowania makaronu. Powrót makaron do tego samego garnka.
Dodaj sos pomidorowy i ser do makaronu i wrzucić, dodając niektóre zastrzeżone makaron gotowania płynu, jeśli suche. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron przełożyć do miski.
Posypać reserved guanciale i podawać.