Brukselka z kasztanami i boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj brukselkę z kasztanami i boczkiem spróbować. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz szalotkę, gałkę muszkatołową, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Brukselka z kasztanami i boczkiem, Brukselka z boczkiem i kasztanami, oraz Brukselka I Kasztany Z Boczkiem.
Instrukcje
Wrzucić kasztany w oleju i umieścić na oprawionej blasze do pieczenia.
Piec, obracając często, aż lekko tosty, ale nie suche, 10 do 15 protokół.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać brukselkę i gotować, aż jasny zielony i po prostu miękkie, o 6 protokół.
Odcedzić i spłukać zimną wodą.
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, często mieszając, aż będzie prawie chrupiący.
Odcedzić boczek w sitku, rezerwując tłuszcz w misce.
Wytrzeć patelnię i dodać 3 łyżki. zarezerwowany tłuszcz z bekonu.
Dodaj szalotkę i gotować, często mieszając, aż zmiękną i zaczynają brązowieć, o 3 protokół.
Dodać odsączone brukselki i gotować, często mieszając i dodając więcej tłuszczu w razie potrzeby, aż rumiane i zaczyna chrupiące, o 6 protokół.
Posypać solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny, mieszając do połączenia.
Przekładamy do miski i topujemy zarezerwowanym boczkiem i kasztanami.