Brukselka z kasztanami i boczkiem

Brukselka z kasztanami i boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj brukselkę z kasztanami i boczkiem spróbować. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz szalotkę, gałkę muszkatołową, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Brukselka z kasztanami i boczkiem, Brukselka z boczkiem i kasztanami, oraz Brukselka I Kasztany Z Boczkiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wrzucić kasztany w oleju i umieścić na oprawionej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Piec, obracając często, aż lekko tosty, ale nie suche, 10 do 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać brukselkę i gotować, aż jasny zielony i po prostu miękkie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
6
Odcedzić i spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
7
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, często mieszając, aż będzie prawie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Odcedzić boczek w sitku, rezerwując tłuszcz w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Wytrzeć patelnię i dodać 3 łyżki. zarezerwowany tłuszcz z bekonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj szalotkę i gotować, często mieszając, aż zmiękną i zaczynają brązowieć, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
11
Dodać odsączone brukselki i gotować, często mieszając i dodając więcej tłuszczu w razie potrzeby, aż rumiane i zaczyna chrupiące, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
12
Posypać solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny, mieszając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
SólSól
13
Przekładamy do miski i topujemy zarezerwowanym boczkiem i kasztanami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Magazyn