Boćwina z chrupiącą szalotką
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepisy do twojego pudełka z przepisami, boćwina z chrupiącą szalotką może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,38 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga octu sherry, boćwiny, koszernej soli i pieprzu oraz szalotki. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 63%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Boćwina Z Szalotką, Smażona boćwina z szalotką i migdałami, oraz Chrupiące ciasta z boćwiny ze szpinakiem ze śmietaną Mascarpone.
Instrukcje
W średnim garnku podgrzej 2 szklanki oleju do 325 stopni F.
W misce wrzuć plastry szalotki z mąką. Przetestuj plasterek szalotki, aby upewnić się, że olej jest wystarczająco gorący, aby usmażyć szalotki. Smaż je małymi partiami na złoty kolor, usuwając łyżką cedzakową i osusz na ręczniku papierowym. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Podgrzej dużą patelnię i dodaj 1 łyżkę oleju. Gdy olej zacznie dymić, dodaj łodygi boćwiny i dopraw solą i pieprzem. Gotuj do miękkości, 3 do 5 minut.
Podgrzej pozostały olej i szybko podsmaż liście, aż "zwiędną", 1 do 2 minut.
Połącz w misce z szypułkami. Dodaj oliwę z oliwek i ocet sherry. Na wierzch z szalotką.