Borówka Imbirowa Granita
Blueberry Ginger Granita może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, wodę, drobny cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to już dziś. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Granita Borówkowa, Trawa Cytrynowa + Imbirowa Granita, oraz Jeżyna I Imbir Granita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno zmielić imbir z cukrem w robocie kuchennym.
Dodać jagody i przeciery na gładką masę. Przecedzić przez drobne sito do 8-do 9-calowej patelni do pieczenia, mocno naciskając na ciała stałe (Odrzuć ciała stałe). Wymieszać z wodą i sokiem z limonki.
Zamrozić, mieszając i rozdrabniając bryły widelcem co godzinę, aż do równomiernego zamrożenia, w sumie około 4 godzin. Zeskrobać widelcem, aby rozjaśnić teksturę, zgniatając wszelkie grudki.
Podawać natychmiast lub zamrozić, przykryte, do 3 dni (ponownie przykryć, aby ponownie rozjaśnić teksturę, jeśli to konieczne).