Bon Voyage pieczone Alaska może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.53 za porcję. Jedna porcja zawiera 559 kalorii, 14g białka, oraz 6G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę ciasto, jajka, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczona Alaska, Pieczona Alaska, oraz Pieczona Alaska dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na ciasto: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Nasmarować i położyć papier pergaminowy na dnie galaretki rozmiar rolki do pieczenia (17 1/2 przez 11 1/2-cali przez 1-cala głębokości). Z ubijakiem elektrycznym, ubić razem żółtka, tylko 1/4 szklanki cukru (zastrzegając resztę), i wanilii, aż mieszanina staje się bladożółta i zgęstnieje. Mąkę tortową przesiać na masę z żółtka i odstawić na krótko. Umyć i osuszyć trzepaczki. W osobnej metalowej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego i stopniowo ubijaj równowagę cukru, aż utworzą się sztywne szczyty. Do miski żółtka / mąki, złóż 1/3 ubitych białek, aż ledwo się połączą. Powtórz jeszcze 2 razy z każdym z pozostałych 1/3 ubitych białek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukierki Waflowe Necco
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Pasek Skórki Cytrynowej
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Cukierki Peachie-o
3
Rozprowadzić na patelni z galaretką i piec w piekarniku przez około 15 minut lub aż powierzchnia będzie złotobrązowa i sprężyny z powrotem po dotknięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Niech ciasto ostygnie na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Podczas gdy ciasto chłodzi się, dobrze byłoby zrobić miejsce w zamrażarce na ciasto z blachy i lody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
6
Gdy ciasto jest całkowicie chłodne, odklej rumianą powierzchnię ciasta. (Możesz to zrobić po prostu poluzując go i zwijając.) Mocno dociśnij płaską blachę do pieczenia bez krawędzi (która jest tej samej wielkości lub większa niż blacha do pieczenia)do górnych krawędzi blachy do pieczenia i odwróć ciasto, aby zostało przeniesione na płaską blachę i usuń pergamin. Następnie pokrój ciasto na pół wzdłuż i na pół w poprzek. Dwie z tych kwater będą dedykowane odpowiednio górze i dole pieczonej Alaski. Za pomocą szerokiej cienkiej szpatułki przesuń jedną z tych ćwiartek na płaski talerz bezpieczny dla piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
7
Poluzuj karton z pół litra lodów i połóż całą cegłę na cieście na talerzu. Następnie przesuń drugą ćwiartkę na wierzch kostki lodów i włóż cały talerz do zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
8
Pozostałe 2 kawałki ciasta zmieszczą się na bokach i końcach Cegły lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
9
Wytnij ciasto, aby dopasować wymiary boków i końców, wykorzystując najbardziej wydajne pozycjonowanie, które spowoduje najmniejszą liczbę cięć. Będziesz potrzebował 2 prostokątów o wymiarach około 8 cali na 3 cale i 2 prostokątów o wymiarach około 8 na 5 cali. Przykryj folią, jeśli nie używasz ich natychmiast, aby zapobiec ich wysychaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
10
Niektóre z polew bezowych zostaną użyte do przymocowania tych prostokątów do boków lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
11
Aby zrobić polewę bezową, zrób zawiesinę z 2/3 szklanki wody stopniowo ubijanej do małego rondla, do którego dodano skrobię kukurydzianą i cukier. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale ubijając. Gdy zgęstnieje i staje się przezroczysty, przykryj i usuń go z ciepła. W skrupulatnie czystej dużej metalowej lub szklanej misce, ze skrupulatnie czystymi ubijaczami, ubijaj białka (muszą być w temperaturze pokojowej), aż staną się spienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Dodać wanilię i krem z kamienia nazębnego i ubijać, aż uformują się miękkie szczyty. Bardzo stopniowo ubijaj w cukrze na wysoki poziom, aż utworzą się błyszczące i sztywne szczyty, ale nie pozwól, aby wyschło. Zmniejsz prędkość ubijaka do niskiej i stopniowo dodawaj zawiesinę skrobi kukurydzianej. Gdy wszystko zostanie dodane, zwiększ prędkość do średniej przez około 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Cukierki Waflowe Necco
Pasek Skórki Cytrynowej
13
Można go przechowywać w lodówce z folią na górze przez krótki czas przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
14
Bezpośrednio przed podaniem
15
Pieczone Alaska, upewnij się, że stojak piekarnik jest w stanie zapewnić wystarczającą ilość luzu dla bezy i wstępnie rozgrzać piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
16
Wyjmij ciasto i lody z zamrażarki. Używając części bezy jako "kleju" Ustaw wstępnie pocięte kawałki ciasta, aby pasowały do boków i końców Cegły lodów. Następnie rozłóż resztę bezy grubą warstwą na całym zespole, obracając ją dekoracyjnie tylną łyżką i upewniając się, że pokrywa dolną krawędź ciasta ze wszystkich stron, tak aby beza dotykała podstawy patelni. Wsuń Alaskę do piekarnika i piecz, aż beza zbrązowieje, 5 lub 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
17
Podawać natychmiast z dodatkiem sosu czekoladowego, sosu malinowego i sosu karmelowego.