Biszkopt kukurydziany z żurawiną i kawałkami białej czekolady
Biszkopt kukurydziany z żurawiną i kawałkami białej czekolady może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 36 porcji z 102 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 45 minut. 52 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jeśli masz mąkę kukurydzianą, żurawinę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Biszkopt z białej czekolady, rozmarynu i mąki kukurydzianej, Miękkie ciasteczka Gingersnap z kawałkami białej czekolady, oraz Brownie z ciemnej czekolady z kawałkami białej czekolady.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól.
Połączyć cukier i masło w dużej misce i ubić mikserem elektrycznym, aż będzie lekkie i puszyste, o dwóch minutach. Ubić jajka po kolei, a następnie ubić ekstrakt z wanilii.
Dodać mieszaninę mąki i ubić tylko do wymieszania. Wymieszać z żurawiną i posiekaną białą czekoladą.
Ciasto zebrać razem i podzielić na pół. Owinąć każdą połowę folią i zamrozić na 25 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177° i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Lekko mąki ręce i formować każdy kawałek ciasta do dziennika o 14 cali długości i 2 1/2 cala szerokości.
Przenieść dzienniki do blachy do pieczenia.
Piec przez 25 minut, aż kłody są nadmuchane i suche.
Wyjmij je z piekarnika i pozwól im ostygnąć na blasze do pieczenia przez 20 minut.
Zmniejszyć piekarnik do 107°.
Umieść dzienniki na desce do krojenia i, za pomocą ząbkowanego noża, pokroić je po przekątnej na plastry o grubości 1/2 cala. Powrót plastry do blachy do pieczenia, stojąc je w pozycji pionowej.
Piec przez 20 minut, aż będą suche i chrupiące na brzegach. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.