Białe guziki i Crimini z małżami i orzechami laskowymi
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni białe guziki i Crimini z małżami i orzechami laskowymi mogą być spektakularne bezglutenowe, pierwotne i pescatarian przepis do wypróbowania. To danie główne ma 363 kalorii, 28g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,18 USD za porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oliwy z oliwek, grzybów crimini, małży i grzybów guzikowych. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 78%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Małże w białym winie, Małże w białym winie, oraz Małże Z Białym Winem.
Instrukcje
1
Podgrzej patelnię wystarczająco dużą, aby utrzymać małże w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj małże i 1/2 szklanki wermutu. Gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermut
Małże
3
Dodaj około 3/4 szklanki zimnej wody. Gotowanie małży nie powinno zająć dużo czasu, około 2 minut. Uważaj, aby od czasu do czasu mieszać małże, aby ugotowały się tak równomiernie, jak to możliwe. Użyj szczypiec kuchennych, aby wyrywać małże z patelni, gdy się otwierają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Patelnia
4
Gdy wszystkie małże są ugotowane, odcedź i zachowaj płyn na sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
SOS
5
Usuń małże z ich muszli. Odrzuć muszle. Zachowaj małże w lodówce do 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Muszle Makaronu
6
Za pomocą małego noża do obierania pokrój grzyby na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
7
Podgrzej kolejną patelnię wystarczająco dużą, aby utrzymać grzyby w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Lekko podgrzej patelnię, a następnie zdejmij patelnię z bezpośredniego ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodaj 1 łyżkę masła, szybko rozpuść i przybrać jasnobrązowy kolor. Włóż patelnię do ognia i natychmiast dodaj szalotkę i grzyby. Lekko dopraw solą i płatkami czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Grzyby
Szalotka
Masło
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodaj 1 łyżkę masła na małą patelnię i dodaj orzechy laskowe. Dopraw je lekko solą i" gotuj " na małym ogniu, aż staną się jasnobrązowe. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Laskowe
Masło
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Gotuj grzyby przez 2 do 3 minut, aż zaczną rezygnować z płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
12
Dodaj pozostały wermut. Gotuj przez dodatkową 1 minutę, a następnie spuść płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermut
13
Połącz grzyby i małże na małej patelni i pozwól, aby 2 smaki gotowały się razem przez 1 minutę. Sos może wymagać szczypty soli. Smak powinien być początkowym smakiem słodkiego małża, po którym następuje odcień ziemistości grzyba. Zakręć 1 łyżką masła i odrobiną soku z cytryny. Trzymaj się ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Grzyby
Masło
Małże
SOS
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Podgrzej dużą patelnię, aż będzie gorąca, 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
15
Zdejmij z bezpośredniego ognia i dodaj 1 łyżkę masła. Gdy stanie się jasnobrązowy, włóż patelnię z powrotem do palnika i dodaj małże i grzyby w jednej warstwie. Gotuj przez 1 minutę,nie mieszając. Powinny być zarumienione na pierwszej stronie przed lekkim wymieszaniem drewnianą łyżką i pozostawić do zrumienienia na dodatkową minutę. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Przyprawy
Małże
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia
16
Wrzuć orzechy laskowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Laskowe
17
Podawaj na półmisku w stylu rodzinnym, z kromkami grillowanego chleba lub kawałkiem ryby lub mięsa, aby uzyskać aromatyczne i ziemiste święto grzybów!
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Chleb
Ryby
Mięso
18
Parowanie wina: kredowy chardonnay, Gruner Veltliner lub pale ale byłby piękny z tym połączeniem smakowym.