Białe guziki i Crimini z małżami i orzechami laskowymi

Białe guziki i Crimini z małżami i orzechami laskowymi
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni białe guziki i Crimini z małżami i orzechami laskowymi mogą być spektakularne bezglutenowe, pierwotne i pescatarian przepis do wypróbowania. To danie główne ma 363 kalorii, 28g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,18 USD za porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oliwy z oliwek, grzybów crimini, małży i grzybów guzikowych. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 78%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Małże w białym winie, Małże w białym winie, oraz Małże Z Białym Winem.

Instrukcje

1
Podgrzej patelnię wystarczająco dużą, aby utrzymać małże w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj małże i 1/2 szklanki wermutu. Gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
MałżeMałże
3
Dodaj około 3/4 szklanki zimnej wody. Gotowanie małży nie powinno zająć dużo czasu, około 2 minut. Uważaj, aby od czasu do czasu mieszać małże, aby ugotowały się tak równomiernie, jak to możliwe. Użyj szczypiec kuchennych, aby wyrywać małże z patelni, gdy się otwierają.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
PatelniaPatelnia
4
Gdy wszystkie małże są ugotowane, odcedź i zachowaj płyn na sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
SOSSOS
5
Usuń małże z ich muszli. Odrzuć muszle. Zachowaj małże w lodówce do 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
6
Za pomocą małego noża do obierania pokrój grzyby na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
7
Podgrzej kolejną patelnię wystarczająco dużą, aby utrzymać grzyby w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Lekko podgrzej patelnię, a następnie zdejmij patelnię z bezpośredniego ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj 1 łyżkę masła, szybko rozpuść i przybrać jasnobrązowy kolor. Włóż patelnię do ognia i natychmiast dodaj szalotkę i grzyby. Lekko dopraw solą i płatkami czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj 1 łyżkę masła na małą patelnię i dodaj orzechy laskowe. Dopraw je lekko solą i" gotuj " na małym ogniu, aż staną się jasnobrązowe. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Gotuj grzyby przez 2 do 3 minut, aż zaczną rezygnować z płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
12
Dodaj pozostały wermut. Gotuj przez dodatkową 1 minutę, a następnie spuść płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
13
Połącz grzyby i małże na małej patelni i pozwól, aby 2 smaki gotowały się razem przez 1 minutę. Sos może wymagać szczypty soli. Smak powinien być początkowym smakiem słodkiego małża, po którym następuje odcień ziemistości grzyba. Zakręć 1 łyżką masła i odrobiną soku z cytryny. Trzymaj się ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
MałżeMałże
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Podgrzej dużą patelnię, aż będzie gorąca, 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Zdejmij z bezpośredniego ognia i dodaj 1 łyżkę masła. Gdy stanie się jasnobrązowy, włóż patelnię z powrotem do palnika i dodaj małże i grzyby w jednej warstwie. Gotuj przez 1 minutę,nie mieszając. Powinny być zarumienione na pierwszej stronie przed lekkim wymieszaniem drewnianą łyżką i pozostawić do zrumienienia na dodatkową minutę. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
PrzyprawyPrzyprawy
MałżeMałże
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
16
Wrzuć orzechy laskowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
17
Podawaj na półmisku w stylu rodzinnym, z kromkami grillowanego chleba lub kawałkiem ryby lub mięsa, aby uzyskać aromatyczne i ziemiste święto grzybów!
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
ChlebChleb
RybyRyby
MięsoMięso
18
Parowanie wina: kredowy chardonnay, Gruner Veltliner lub pale ale byłby piękny z tym połączeniem smakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChardonnayChardonnay
Pale AlePale Ale
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Magazyn