Biała fasola z prażonymi pomidorami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj białą fasolę z pieczonymi pomidorami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, sól, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Penne z pieczonymi pomidorami, czosnkiem i białą fasolą, Pomidory pieczone na oliwie z oliwek i koper włoski z białą fasolą, oraz Oliwa z oliwek pieczone pomidory i koper włoski z białą fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę zalać zimną wodą o 2 cale w misce i moczyć w temperaturze pokojowej co najmniej 8 godzin lub szybko namoczyć (patrz uwaga kucharzy, poniżej).
Dobrze spuścić w durszlaku.
Cebulę blanszować we wrzącej osolonej wodzie, 1 minutę, następnie odcedzić i obrać.
Przykryć fasolę zimną wodą o około 1 cal w garnku 5-do 6-quart i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj cebulę i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, skimming piany w razie potrzeby, aż fasola i cebula będą miękkie, 40 minut do 1 godziny. Wymieszać z solą i odstawić (w płynie do gotowania), odkryte.
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 260°.
Połówki pomidorów i pomidorków koktajlowych z solą, cukrem i olejem wrzucić do płytkiego 3-ćwiartkowego naczynia do pieczenia, a następnie ułożyć połówki pomidorów pokrojone boki. Pieczone pomidory, odkryte, aż duże pomidory są bardzo miękkie z brązowymi łatkami i pomidory koktajlowe rozpadają się, 35 do 50 minut.
Ciepłą fasolę i cebulę przełożyć łyżką szczelinową na głęboki duży talerz. Pomidory układamy dekoracyjnie na fasoli i na wierzch polewamy sokami pomidorowymi.
* Fasola może być gotowana 1 dzień wcześniej. Schłodzić w płynie, odsłonić, następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać w płynie na małym ogniu, przykryć, od czasu do czasu mieszając, przed złożeniem naczynia. * Aby szybko namoczyć fasolę, przykryj suszoną fasolę potrójną ilością zimnej wody w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia i gotować, odkryte, na umiarkowanym ogniu 2 protokół.
Zdjąć z ognia i moczyć fasolę 1 godzinę. * Pomidory mogą być pieczone 2 godziny wcześniej i przechowywane, Odkryte, w temperaturze pokojowej. Podgrzać, pokryte folią, w piekarniku 350 ° F do ogrzania przez, 15 do 20 protokół.* Dostępne na rynkach włoskich i rynkach specjalistycznych produktów.