Biała Czekolada-Crème Brûlée Z Żurawiną
Biała czekolada-Crème brulée z żurawiną to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, kostki lodu, udekoruj: cukrową żurawinę i miętę oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Biała czekolada crème brûlée, oraz Biała Czekolada Creme Brulee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1/2 szklanki śmietany i białej czekolady w ciężkim rondlu; gotuj na małym ogniu, stale mieszając, 2 do 3 minut lub aż czekolada się rozpuści.
Zdjąć z ognia, i wymieszać wanilii i pozostałe 1 1/2 szklanki śmietany.
Ubij żółtka i 1/4 szklanki cukru, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie gęsta i bladożółta.
Dodać mieszankę śmietany, ubijając do dobrze wymieszanego.
Wlać mieszaninę przez drobny sitko z siatki drucianej do dużej miski.
Łyżka 1 1/2 Łyżki. sos żurawinowy do każdego z 6 (4-oz.) ramekins.
Do ramekinów wlać równomiernie mieszankę śmietanowo-jajeczną; umieścić ramekiny na dużej patelni do pieczenia.
Dodaj wodę do patelni na Głębokość 1/2 cala.
Piec w temperaturze 300 przez 45 do 55 minut lub do momentu ustawienia krawędzi. Ostudzić krem na patelni na drucianym stojaku 25 minut.
Wyjąć ramekiny z łaźni wodnej; przykryć i schłodzić 8 godzin.
Posypać 1 1/2 do 2 łyżeczki. pozostały cukier równomiernie na każdej ramekinie. Napełnij dużą patelnię do pieczenia lub 15 - x 10-x 1-calową galaretkę z lodem; ułóż ramekiny na patelni.
Broil 5 cali od ciepła 3 do 5 minut lub aż cukier stopi się i karmelizowane.
Dekorować, w razie potrzeby.
Biała czekolada - banan Creme Brulee: przygotować przepis zgodnie z zaleceniami krok plasterek 2 banany w 1/4-cala grubości plasterki; wrzucić banany z 1/3 szklanki cukru. Roztopić 2 Łyżki. masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać banany i gotować 1 do 2 protokół z każdej strony lub do lekko rumiane. DNA liniowe 6 (4-oz .) ramekiny równomiernie z plasterkami banana.
Wlać śmietanę równomiernie do ramekinów; umieścić ramekiny w dużej patelni do pieczenia.
Dodaj wodę do patelni na Głębokość 1/2 cala. Postępuj zgodnie z przepisem.