Bezglutenowe ciasto Café au Lait
Bezglutenowe Café Au Lait ciasto może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 598 kalorii, 9g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.84 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, wodę, kawę instant espresso w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Café au Lait Cake, Café au Lait Angel Food Cake, oraz Café au Lait Crema.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (lub325 dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Smar dno tylko 8-calowy lub 9-calowy Okrągły patelni ze skróceniem.
Rozpuścić 1 łyżkę kawy w 1 szklance wody. W dużej misce, beat mieszanki kawy, ciasto mix, masło i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut, skrobanie miski stale.
Piec 8-calowy lub 9-calowy patelni 43 do 48 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty. Fajne 10 minut. Uruchom nóż po stronie patelni, aby poluzować ciasto; usuń z patelni do stojaka chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Rozpuścić 2 łyżeczki kawy w 1 łyżce chłodnej wody. Wymieszać 2 łyżeczki mieszanki kawy w lukier. W średniej misce, wymieszać ubitą polewę i pozostałą mieszaninę kawy; delikatnie wymieszać w 1/4 szklanki mieszaniny lukier.
Ciasto przeciąć na pół poziomo.
Umieść 1 warstwę ciasta, pokrój bok do góry,na talerzu do serwowania.
Rozłóż połową ubitej mieszaniny topping (około 3/4 szklanki) w granicach 1/4 cala od krawędzi.
Ułożyć drugą warstwę ciasta, przyciąć bok w dół, na górze. Strona mróz i wierzch ciasta z lukrem. Rura pozostała ubitą mieszaninę topping wokół góry ciasta. Przechowywać w lodówce 1 godzinę lub do schłodzenia.
Udekoruj wierzch ciasta ziarnami espresso. Przechowywać w lodówce.