Bez Mąki Ciasto Czekoladowe Nutella
Bez mąki ciasto czekoladowe Nutella jest bezglutenowe deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Ten przepis służy 16. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 291 osób. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, obrane orzechy laskowe, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowe Bez Mąki, Ciasto Czekoladowe Bez Mąki / Ciasto, oraz Ciasto Czekoladowe Bez Mąki # SundaySupper.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i podgrzej piekarnik do 350° F. spód i boki 9-calowej patelni sprężynowej z masłem.
Umieść dno patelni na dużym arkuszu folii i złóż folię po bokach, aby stworzyć wodoodporną uszczelkę.
Umieścić orzechy laskowe w robocie kuchennym i proces do drobno zmielone, 15 do 30 sekund; odstawić.
Umieść słodko-gorzką czekoladę, mleczną czekoladę i masło w żaroodpornej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującą się wodą.
Podgrzewać, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina się stopi.
Wyjąć z ognia i wymieszać z Nutellą i posiekanymi orzechami laskowymi, aż się połączą.
W misce stojącego miksera wyposażonego w mocowanie ubijaj jajka z cukrem i solą na średniej prędkości, aż podwoi się objętość, 3 do 4 minut. Złóż 1/3 jajka do mieszaniny czekolady, aby rozjaśnić. Delikatnie złóż pozostałe jaja, aż nie pozostaną smugi.
W umytej misce miksera ubij śmietanę na średniej prędkości do miękkiego szczytu, około 30 sekund. Złóż do mieszaniny czekolady, aż nie pozostanie smuga.
Wlać do przygotowanej patelni.
Umieść patelnię w patelni do pieczenia i napełnij patelnię 1-calową gorącą wodą.
Piec, aż środek jest po prostu ustawić i torte nie jiggle po wstrząśnięciu, 60 do 70 protokół.
Wyjmij patelnię springform z patelni do pieczenia i umieść na stojaku chłodzącym, aby ostygnąć około 30 minut. Schłodzić do całkowitego Ustawienia, 2 do 3 godzin.
Umieścić czekoladę i śmietanę w kuchence mikrofalowej dowód miski i ciepła, często mieszając, aż mieszanina jest ciepła i czekolada topi.
Ubijać, aż mieszanina będzie gładka. Schłodzić, jeśli to konieczne, aż mieszanina będzie wystarczająco gęsta, aby wystudzić.
Lekko kurz torte z kakao.
Umieść mieszaninę czekolady w torbie rurowej wyposażonej w końcówkę i rurkę 16 zaokrąglonych kopców wielkości łyżeczki wzdłuż obwodu torte.
Na każdym kopcu czekolady ułożyć orzech laskowy. Gdy jest gotowy do podania, Uruchom ostry nóż wzdłuż wnętrza patelni i usuń boki springform pan.