Berta ' s Big Bourbon Bundt Cake

Berta ' s Big Bourbon Bundt Cake
Wielkie ciasto Berty Bourbon Bundt wymaga około 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10 i kosztuje 96 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 499 kalorii, 8G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Mieszanka kakao w proszku, sól, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Bourbon Bundt, Tort Waniliowy Bourbon Bundt # BundtaMonth, oraz Słodkie Ziemniaczane Ciasto Bourbon Bundt dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Posmaruj i mąkę 10-calową patelnią lub rurką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Beat 1 szklanka masła, ser śmietankowy, 1 szklanka cukru i 1/2 szklanki ciemnobrązowego cukru z mikserem elektrycznym w dużej misce, aż światło i puszyste. Mieszanina powinna być zauważalnie jaśniejsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemnobrązowy CukierCiemnobrązowy Cukier
Serek śmietankowySerek śmietankowy
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać jajka w temperaturze pokojowej po kolei, pozwalając każdemu jajku mieszać się w mieszaninę masła przed dodaniem następnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
JajkoJajko
4
Wymieszać w 1 łyżeczce wanilii i 1/4 szklanki bourbonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
WaniliaWanilia
5
Mąkę przesiać, 6 łyżek kakao w proszku, proszek do pieczenia, sól i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
6
Przygotuj nadzienie: połącz 1/4 szklanki masła, 1/4 szklanki kakao w proszku, 3/4 szklanki brązowego cukru w robocie kuchennym i pulsuj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Przełożyć do miski i wymieszać w kawałkach orzechów pekan i 1 łyżce bourbona; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Stopniowo dodawać mieszaninę mąki do ciasta ciasto; pokonać na średniej prędkości około 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Rozłóż połowę ciasta na dnie przygotowanej patelni i umieść łyżeczki nadzienia orzechowego wokół środka ciasta. Przykryć pozostałym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta, 55 do 70 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
11
Ostudzić na stojaku z drutu na około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
12
Odwrócić ciasto na talerzu i pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed glazury.
13
Do glazury: przesiać 1/4 szklanki kakao w proszku z 1 szklanką cukru cukierniczego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
GlazuraGlazura
14
Wymieszać 1 łyżeczkę wanilii, 1 łyżkę masła i 4 łyżki gorącej wody; dodać 1 do 2 łyżek wody, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Łyżka glazury na wierzchu schłodzonego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
GlazuraGlazura
WodaWoda
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn