Baza Do Lodów Waniliowych

Baza Do Lodów Waniliowych
Baza lodów waniliowych może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $6.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 152g tłuszczu, oraz w sumie 2113 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz żółtka, sól, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest dobre. Spróbuj Lody Waniliowe Chai, Babeczki waniliowe wypełnione kremem czekoladowym z lukrem waniliowym, oraz Summer Berry Vanilla Bean Parfaits z bitą śmietaną z wanilii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Śmietanę, mleko, sól i 2 szklanki cukru wymieszać w dużym garnku. Podziel ziarenka wanilii wzdłuż środka i zeskrobać nasiona nożem do parowania; dodaj je do garnka i wrzuć do strąków, aby uzyskać dodatkowy smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Umieścić mieszaninę śmietany na średnim ogniu i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu; mieszając drewnianą łyżką do rozpuszczenia cukru. Idealnie, temperatura powinna osiągnąć 175 stopni F (tuż poniżej oparzenia) dla gładkiej tekstury lodów; powinno to zająć około 15 minut. Wyłączyć ogień, przykryć garnek i pozostawić mieszaninę kremu do stromego przez 15 minut, aby dalej tchnąć aromat waniliowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
W międzyczasie żółtka połączyć w dużej misce i lekko zmiksować trzepaczką. Stopniowo dodawać pozostały 1 szklankę cukru i nadal ubijać, aż cukier całkowicie się rozpuści, a jaja są grube i jasnożółte; około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Używając dużej chochli lub miarki, hartuj jajka, stopniowo ubijając około 4 szklanki gorącej mieszanki śmietany. Odstawić do reszty śmietany w rondlu i podgrzać do średnio-niskich temperatur. Stale mieszaj, aż krem zgęstnieje i pozostawia ścieżkę z tyłu łyżki po uruchomieniu palcem po niej, około 10 do 12 minut (nie pozwól gotować.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
ChochlaChochla
5
Wlać krem waniliowy przez drobny sitko do innego garnka* i całkowicie schłodzić w zlewie pełnym lodu, mieszając tu i tam; powinno to zająć około 1 godziny. Najlepiej, pozwól bazie lodów " age " na noc w lodówce przed ubijaniem w maszynie do lodów, aby poprawić smak i konsystencję produktu końcowego, ale nadal jest dobrze, jeśli zdecydujesz się na przetwarzanie od razu. Podziel lody na ćwiartki** i ubijaj w automacie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta. Po zakończeniu lody będą konsystencją " Soft serve."***Aby całkowicie utwardzić lody, zamrozić w plastikowych pojemnikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1
Podgrzać 3/4 mleka w garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodać 12 uncji posiekanej czekolady i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
3
Do roztopionej czekolady wlać 1 kwartę rozgrzanej bazy gorących lodów waniliowych i mieszać aż do bardzo dobrego włączenia. Schłodzić i przetworzyć zgodnie z przepisem mistrza. Złóż pozostałe 4 uncje posiekanej czekolady po ubijaniu, podczas gdy lody są w fazie "Soft-serve". Ubijaj kolejne 1 do 2 minut, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
1
Wymieszaj konfitury truskawkowe z kremem waniliowym tuż przed rozpoczęciem ubijania w maszynie do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury TruskawkoweKonfitury Truskawkowe
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
2
Dodać kawałki sernika truskawkowego i świeże truskawki po ubijaniu, gdy lody są w fazie "Soft-serve". Kontynuuj ubijanie przez dodatkowe 5 minut lub do połączenia, ale nadal masywne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1
Dodać kawałki ciasta po ubijaniu, podczas gdy lody są w fazie "Soft-serve". Kontynuuj ubijanie przez dodatkowe 1 do 2 minut, aż połączą się, ale nadal będą masywne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W Paście Pomarańczowej I żółtejBarwnik Spożywczy W Paście Pomarańczowej I żółtej
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn