Baza Do Lodów Waniliowych
Baza lodów waniliowych może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $6.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 152g tłuszczu, oraz w sumie 2113 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz żółtka, sól, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest dobre. Spróbuj Lody Waniliowe Chai, Babeczki waniliowe wypełnione kremem czekoladowym z lukrem waniliowym, oraz Summer Berry Vanilla Bean Parfaits z bitą śmietaną z wanilii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śmietanę, mleko, sól i 2 szklanki cukru wymieszać w dużym garnku. Podziel ziarenka wanilii wzdłuż środka i zeskrobać nasiona nożem do parowania; dodaj je do garnka i wrzuć do strąków, aby uzyskać dodatkowy smak.
Umieścić mieszaninę śmietany na średnim ogniu i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu; mieszając drewnianą łyżką do rozpuszczenia cukru. Idealnie, temperatura powinna osiągnąć 175 stopni F (tuż poniżej oparzenia) dla gładkiej tekstury lodów; powinno to zająć około 15 minut. Wyłączyć ogień, przykryć garnek i pozostawić mieszaninę kremu do stromego przez 15 minut, aby dalej tchnąć aromat waniliowy.
W międzyczasie żółtka połączyć w dużej misce i lekko zmiksować trzepaczką. Stopniowo dodawać pozostały 1 szklankę cukru i nadal ubijać, aż cukier całkowicie się rozpuści, a jaja są grube i jasnożółte; około 6 minut.
Używając dużej chochli lub miarki, hartuj jajka, stopniowo ubijając około 4 szklanki gorącej mieszanki śmietany. Odstawić do reszty śmietany w rondlu i podgrzać do średnio-niskich temperatur. Stale mieszaj, aż krem zgęstnieje i pozostawia ścieżkę z tyłu łyżki po uruchomieniu palcem po niej, około 10 do 12 minut (nie pozwól gotować.)
Wlać krem waniliowy przez drobny sitko do innego garnka* i całkowicie schłodzić w zlewie pełnym lodu, mieszając tu i tam; powinno to zająć około 1 godziny. Najlepiej, pozwól bazie lodów " age " na noc w lodówce przed ubijaniem w maszynie do lodów, aby poprawić smak i konsystencję produktu końcowego, ale nadal jest dobrze, jeśli zdecydujesz się na przetwarzanie od razu. Podziel lody na ćwiartki** i ubijaj w automacie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta. Po zakończeniu lody będą konsystencją " Soft serve."***Aby całkowicie utwardzić lody, zamrozić w plastikowych pojemnikach.
Podgrzać 3/4 mleka w garnku na średnim ogniu.
Dodać 12 uncji posiekanej czekolady i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia.
Do roztopionej czekolady wlać 1 kwartę rozgrzanej bazy gorących lodów waniliowych i mieszać aż do bardzo dobrego włączenia. Schłodzić i przetworzyć zgodnie z przepisem mistrza. Złóż pozostałe 4 uncje posiekanej czekolady po ubijaniu, podczas gdy lody są w fazie "Soft-serve". Ubijaj kolejne 1 do 2 minut, aż do połączenia.
Wymieszaj konfitury truskawkowe z kremem waniliowym tuż przed rozpoczęciem ubijania w maszynie do lodów.
Dodać kawałki sernika truskawkowego i świeże truskawki po ubijaniu, gdy lody są w fazie "Soft-serve". Kontynuuj ubijanie przez dodatkowe 5 minut lub do połączenia, ale nadal masywne.
Dodać kawałki ciasta po ubijaniu, podczas gdy lody są w fazie "Soft-serve". Kontynuuj ubijanie przez dodatkowe 1 do 2 minut, aż połączą się, ale nadal będą masywne.