Batoniki Chrupiące Z Czekoladą I Kokosem (Bez Prawoślazu)
Czekoladowo-Kokosowe batoniki chrupiące (bez pianek) to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 1027 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka nektaru z agawy, płatki z brązowego ryżu, bezmleczne chipsy czekoladowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Batoniki Chrupiące Z Czekoladą, Podwójne Czekoladowe Batoniki Z Pianką, oraz Bezglutenowe Bezmleczne Czekoladowe Makaroniki Kokosowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko posmaruj patelnię 8 x 8 (ja używam szkła)
Umieść 1-1 / 2 szklanki kokosa w małym robocie kuchennym lub młynku do przypraw (patrz moje notatki powyżej), i whiz, aż grudki i zamienia się w pastę z odrobiną oleju resztkowego (około 1 do 3 minut). Nie zatrzymuj się krótko. To musi być masło i olej!
W małym rondelku umieścić pastę kokosową/olej kokosowy, dodać miód i wanilię, ubijając na średnim ogniu (nie ulegaj pokusie podkręcenia ognia!), aż będzie gładka, a cały pozostały olej zostanie włączony (około 3 do 5 minut). Mieszanina będzie gęsta i lepka (coś jak stopione pianki), ale gładka i do smarowania.
Zdjąć z ognia, wymieszać z chrupiącym płatkiem ryżowym i pozostałą 1/4 szklanki rozdrobnionego kokosa. Będzie gęsty, jak chrupiące smakołyki ryżowe, ale powinien łączyć się z delikatnym mieszaniem.Naciśnij chrupiącą mieszankę równomiernie na patelni do pieczenia. W razie potrzeby możesz użyć folii lub papieru pergaminowego między rękami a mieszanką, naciskając ją, aby uniknąć przyklejenia.Schłodzić smakołyki w zamrażarce przez 10 do 15 minut (nie dłużej).Podczas schładzania rozpuść 1/2 szklanki chipsów czekoladowych w misce (podgrzewam je przez 1 minutę, a następnie energicznie mieszam, aż będą gładkie). Możesz potrzebować więcej w zależności od tego, jak gorliwy jesteś przy zanurzaniu.
Pokrój chrupki na kwadraty lub pręty, duże lub małe. Dowolny kształt, jakiego pragniesz! Zwykle robię 8 dłuższych batonów lub 12 mniejszych smakołyków.Dip bary / smakołyki w czekoladzie, a następnie włączyć je czekolady do góry i umieścić je na talerzu, podczas gdy czekolada wyschnie.W razie potrzeby posyp smakołyki kokosem, gdy czekolada jest jeszcze mokra.Lubię przechowywać je w lodówce lub zamrażarce, aby były chrupiące, ale będą również przechowywać w temperaturze pokojowej. Tylko nie oczekuj, że będą trwać zbyt długo ... te szybko się jedzą w moim domu!