Baskijskie ciasto z konfiturami wiśniowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta baskijskiego z konfiturami wiśniowymi. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz wyciąg z migdałów, migdały, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Baskijskie Ciasto Wiśniowe (Cherry Gâteau Basque), Bezglutenowa I Bezmleczna Wiśnia I Krem Do Ciast Gâteau Basque, oraz Konfitury Z Migdałów Wiśniowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. masło 10-calowy ciasto patelni lub spring-form patelni. W mikserze z mocowaniem ubijamy masło, aż będzie kremowe. Stopniowo ubijaj cukier, aż będzie lekki i puszysty.
Dodać jajka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Ubić ekstrakt z wanilii.
Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiać razem i użyć gumowej szpatułki, aby złożyć suche składniki do tej mieszaniny masła, aż miękkie ciasto tworzy i nie białe smugi mąki pozostają.
Połowę ciasta równomiernie rozprowadzić na dnie przygotowanej patelni. Ekstrakt migdałowy wymieszać z konfiturą wiśniową. Łyżka konfitury wiśniowe na ciasto, rozłożenie go w ciągu 2 cali od granicy.
Upuść pozostałe ciasto przez duże łyżki lub wymieszaj je z gładką końcówką na konfiturach.
Rozłóż ciasto ostrożnie na dżemie do krawędzi patelni.
Posypać pokrojonymi migdałami, jeśli używasz.
Piec przez 40 do 50 minut, lub aż bambusowy szaszłyk włożony do ciasta wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami przylegającymi do niego.
Ostudzić na patelni na stojaku z drutu. Odkręć ciasto i odkurz cukrem cukierniczym.