Bananowy Chleb Lniany
Need a chleb bezmleczny i wegetariański? Chleb z siemienia lnianego z bananem daktylowym może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 603 kalorie. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz proszek do pieczenia, jajka, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Chleb Lniany Bananowo-Daktylowy, Bananowy Chleb Daktylowy, oraz Chleb bananowy słodzony daktylem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj patelnię bochenkową 8x4 cala. Użyj elektrycznego młynka do kawy lub robota kuchennego, aby zmielić 1/2 filiżanki nasion lnu; odstawić.
W dużej misce do mieszania ubić Banana, olej, cukier i jajka. W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, zmielone nasiona lnu i 1/4 szklanki całego nasion lnu. Stopniowo mieszaj mieszaninę mąki w mieszaninę bananów. Złóż daty. Łyżka ciasto do przygotowanego bochenka patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 55 do 60 minut, lub aż wykałaczka włożona do bochenka wyjdzie czysta.