Balotyna bażanta
Balotyna z bażanta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.39 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 831 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 155 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pistacje, masło, bułkę tartą i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Podobne przepisy to Jak gotować bażanta: Bażant pieczony z masłem ze śmietaną i burbonem, Balon Z Kurczakiem I Grzybami Z Patelnią Pieczone Figi I Crushe, oraz Gulasz Z Bażanta.
Instrukcje
Najpierw zrób farsz. Cebulę podsmażamy na maśle przez 5-10 minut, aż zmięknie, a następnie zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Dokładnie wymieszaj pozostałe składniki w dużej misce, w tym schłodzoną cebulę.
Jeśli skrzydła są przymocowane, pocięte na pierwszym stawie (u większości rzeźnych ptaków zostaną usunięte). Znajdź kość żyłkową między szyją a piersią, a następnie użyj ostrego noża, aby zeskrobać mięso wokół niego. Delikatnie wyciągnij go, starając się zachować go jako jeden, odetnij i wyrzuć.
Połóż bażanta od strony piersi w dół na desce. Używając ostrego noża do trybowania, zobacz końcówkę, w lewo, przeciąć skórę do kręgosłupa na długości ptaka.
Pracując na całej długości bażanta, powoli opuść nóż o klatkę piersiową, trzymając się blisko kości i skrobając mięso z dala od obu. Wykręć stawy udowe, gdy do nich dotrzesz.
Bardzo ostrożnie odetnij główną tuszę. W tym miejscu skóra jest najcieńsza, więc tnij ostrożnie, ponieważ nie chcesz niszczyć ani przebijać skóry.
Otwórz ptaka jak książkę i połóż go, skórą w dół, na desce.
Mięso ptaków doprawić solą i pieprzem, a następnie połowę farszu ułożyć na środku każdego z ptaków w kształcie kiełbasy.
Ponownie uformuj ptaka, podnosząc boki do góry i wokół farszu. Po wykonaniu jednego, powtórz z drugim bażantem.
Każdy bażant owiń szczelnie i starannie boczkiem, aby boczek przechodził przez cały ptak i łączył się od spodu.
Używając Sznurka rzeźnika, wiązaj bażanta w regularnych odstępach na szerokość. Następnie zawiąż go raz na całej długości, aby utrzymać farsz.
Wreszcie, związać nogi razem. Bażant można przygotować do tego etapu i schłodzić do następnego dnia.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C / Gaz
Przenieść bażanta do puszki do pieczenia. Piecz przez 45-50 minut, regularnie fastrygując sokami z puszki. Na koniec przykryj folią i pozostaw przez około 15 minut.
Podawać w grubych plastrach z sokami z patelni.