Bakłażan Smażony Tamaryndowy
Smażony bakłażan z tamaryndowca może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, pasta tamaryndowca, thai chile, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażona Tamaryndowa wołowina i brokuły, Grillowany Halibut Z Tamaryndowcem Smażone Warzywa, oraz Bakłażan smażony Sezam dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 14-calowy płaski wok lub dużą patelnię (nie należy używać nonstick) na dużym ogniu, aż kropla wody tańczy po upuszczeniu na patelnię, około 1 do 2 minut.
Mżawka 1 łyżka oleju na obwodzie patelni i dodać połowę bakłażana. Używając metalowej szpatułki, smażyć, aż będzie chrupiąca i zwęglona w miejscach, o 2 protokół.
Przełożyć do dużej miski. Powtórz z inną łyżką oleju i pozostałym bakłażanem.
Skropić ostatnią łyżkę oleju na obwodzie patelni i dodać paprykę, czosnek i chile. Smażyć, aż papryka będzie chrupiąca-miękka, około 1 minuty.
Dodaj zarezerwowany bakłażan i wszelkie nagromadzone soki i wymieszaj, aby połączyć.
Sos wymieszać i dodać do patelni. Smażyć, aż sos zgęstnieje, będzie błyszczący i pokryje warzywa, około 1 minuty.
Zdjąć patelnię z ognia, dodać liście bazylii i wrzucić do połączenia.
Podawać natychmiast z ryżem.