Bakłażan Parmigiana

Bakłażan Parmigiana
Bakłażan Parmigiana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1295 kalorii, 69g białka, oraz 71 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 6,13 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jajka, liście tymianku, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 50 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Bakłażan Parmigiana bez Parmigiana!, Bakłażan Parmigiana, oraz Bakłażan Parmigiana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Naprawdę myślę, że to jest to, co zjadłbym na mój ostatni posiłek na Ziemi. To takie proste, a kiedy zrobione dobrze, wzniosłe. Nie mogę przestać tego jeść!;
3
Do sosu pomidorowego: na dużej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać cebulę i czosnek i doprawić solą i płatkami czerwonej papryki. Gotować, aż cebula stanie się przezroczysta, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Dodać cukier i pomidory z puszki. Użyj drewnianej łyżki, aby rozbić całe pomidory i gotować 10 do 15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Smak przypraw, pomidory powinny być dość rozbite, a smaki zbliżają się do siebie. Gotować przez kolejne kilka minut, jeśli pomidory nadal smakują, jak potrzebują trochę więcej czasu, aby rozbić. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory KonserwowePomidory Konserwowe
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6
Dla bakłażana (ten krok jest opcjonalny, zostaw go, jeśli masz ograniczony czas): ułóż rundy bakłażana w jednej warstwie na 2 blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
7
Posypać solą po obu stronach każdego plastra i pozostawić na około 1 godzinę. Solenie wydobywa płynny i gorzki smak. Po godzinie spłucz zimną wodą i dokładnie osusz ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
8
Mąkę przełożyć do średniej miski i doprawić solą i pieprzem. W innej misce ubijamy jajka z mlekiem i doprawiamy solą i pieprzem. W trzeciej misce, połączyć bułkę tartą z oregano i świeże liście tymianku i doprawić solą i pieprzem. Dip każdy plasterek bakłażana w mące i strząsnąć nadmiar. Następnie zanurz w mieszance jajecznej, a na koniec w bułce tartej. Upewnij się, że płaszcz po obu stronach każdego kawałka bakłażana. Ułóż je w pojedynczych warstwach na blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Na dużej patelni wlać wystarczającą ilość oleju, aby zgromadzić około 1/2 cala na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Podgrzać olej, aż zacznie lekko palić (alternatywnie, test z termometrem i czekać, aż olej rejestruje między 380 Stopni F i 400 stopni F). Użyj pary szczypiec kuchennych, aby dodać jedną warstwę bakłażana do patelni. Gotować je, aż będą złote, o 2 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Wyjąć z oleju i przenieść do blachy do pieczenia wyposażony w ręcznik kuchenny tak bakłażan może spuścić jak inni gotować. Doprawić lekko solą. Uważaj, aby podgrzać olej z powrotem do temperatury przed dodaniem kolejnej partii plastrów na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Do montażu: w 9 przez 13-calowe naczynie do pieczenia, łyżka około 1/4 sosu pomidorowego na dole. Top z warstwą smażonego bakłażana; plastry bakłażana mogą się nieznacznie nakładać. Top z około 1/3 plastrów mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
14
Posypać około 1/4 parmezanu i serów provolone. Wierzch z warstwą rozdartych liści bazylii. Łyżka sosu i powtórzyć warstw 2 więcej razy, aby 3 warstwy. Zakończ pozostałą mozzarellą. Ostrożnie docisnąć mocno warstwy do naczynia po złożeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
ProvolonProvolon
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
15
Umieścić naczynie w górnej części piekarnika i gotować, aż ser topi się i bąbelki, 35 do 40 protokół. Na dodatkowe brązowienie, umieścić naczynie pod brojlerem na minutę lub dwie tuż przed podaniem, aby uzyskać dodatkowe brązowy serowy top. Zawsze skubię trochę tego, zanim podzielę się nim z przyjaciółmi!
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Składniki

6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiBułka tarta po włoskuBułka tarta po włosku21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejbakłażany, umyte i pokrojone w grube rund 1/2 cala (około 2 1/2 funtów)bakłażany, umyte i pokrojone w grube rund 1/2 cala (około 2 1/2 funtów)5largesjajajaja1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna2handfulsświeża bazylia, tylko liście, rozdartaświeża bazylia, tylko liście, rozdarta1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeże liście tymiankuświeże liście tymianku6goździkiczosnek obrany i startyczosnek obrany i starty1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna680Orzechy dowolne (posiekane)ser mozzarella pokrojony w cienkie plasterkiser mozzarella pokrojony w cienkie plasterki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszone oreganosuszone oregano1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty parmezantarty parmezan2kilogramyPomidory śliwkowe całe San MarzanoPomidory śliwkowe całe San Marzano454Orzechy dowolne (posiekane)ser provolone, tartyser provolone, tarty1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny, do smażenia, w razie potrzeby, oOlej roślinny, do smażenia, w razie potrzeby, o3(zima)1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejżółtą cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterkiżółtą cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia67
Magazyn