Bakłażan faszerowany mamy

Bakłażan faszerowany mamy
Nadziewane bakłażany mamy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 467 kalorii, 25g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest lubiany przez 408 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bakłażana, oliwy z oliwek, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Hiszpański ryż mamy, Najlepsze babeczki z cukinią mamy, oraz Najlepszy Meat Loaf mojej mamy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokrój bakłażana na pół i zgarnij środek, pozostawiając wystarczająco dużo mięsa wewnątrz skóry, aby utrzymać swój kształt po upieczeniu. Zagotować nabieraną część środkową, aż będzie bardzo miękka, około 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
MięsoMięso
3
Tymczasem w średniej patelni saute rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu. Wołowinę doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj sezonowaną mieloną wołowinę na patelni i saute, aż cały płyn odparuje i wołowina zaczyna lekko brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Odcedzić wołowinę, usuwając dodatkowy, niepotrzebny tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
6
Ostudzić krótko i posiekać gotowaną wołowinę, aby nie było dużych kawałków mięsa. W innym średnim saute patelni na średnim ogniu dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i podsmażyć cebulę, papryka i czosnek razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WołowinaWołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
W misce wymieszać ugotowany bakłażan, warzywa, gotowaną wołowinę, zioła, 1 szklankę sera, bułkę tartą i jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
WarzywaWarzywa
BakłażanBakłażan
SerSer
ZiołaZioła
WołowinaWołowina
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Wypełnij połówki nabieranego bakłażana tą mieszanką, dzieląc ją równomiernie między 2 połówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
9
Top z posiekanymi pomidorami i pozostałą 1/4 szklanki startego sera, doprawić solą i pieprzem, umieścić na naoliwionej tacy piekarnika lub naczynia do pieczenia i piec przez 50 minut w nagrzanym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
10
Ostudzić krótko, pokroić na szerokość i podawać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn