Baklava łosoś (łosoś z miodem, masłem, orzechami włoskimi i musztardą)
Baklava łosoś (łosoś z miodem, masłem, orzechami włoskimi i musztardą) to przepis, który serwuje 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 101g białka, 97 g tłuszczu, oraz w sumie 1495 kalorii. Na 12,47 zł / porcja, ten przepis okładki 57% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, orzechy włoskie, bułka tarta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest dostarczany przez Recipezaar. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest super. Podobne przepisy to Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem, Pieczony musztarda czosnek łosoś z sosem miodowo-musztardowym, oraz Łosoś Miodowo-Musztardowy.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.