Baklava

Baklava
Przepis Baklavan jest gotowy w około 3 godziny i 40 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 683 kalorie, 10g białka, oraz 45 g tłuszczu. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, cukier, ciasto filo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Posiekać pistacje w maszynce kilka sekund, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Dodać orzechy włoskie, 2/3 szklanki cukru, i cynamon, i proces aż do konsystencji grubego posiłku; pulse out żadnych grudek. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
4
Lekko dopasować 1 arkusz phyllo w dolnej części lekko nasmarowane 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia; wykończenia phyllo dopasować, jeśli to konieczne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
5
Dobrze posmarować roztopionym masłem. Fit 7 więcej arkuszy phyllo w naczyniu, szczotkowanie każdej warstwy dobrze z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
6
Rozrzucić Hojny 1/3 mieszanki orzechów Puchar nad phyllo.
7
Dodaj 2 więcej arkuszy phyllo, szczotkowanie każdy z roztopionym masłem, a następnie kolejny 1/3 mieszanka orzechów Puchar. Kontynuuj układanie mieszanki Filo i orzechów, szczotkując każdy arkusz masłem, aż cała mieszanina orzechów zostanie użyta. Top z pozostałych arkuszy filo, szczotkowanie każdy z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
8
Baklava umieścić w zamrażarce 10 minut. (Ułatwia to cięcie.)
9
Plaster baklavy o szerokości 2 cali, w kształcie rombu. (W tym momencie baklava może zostać zamrożona: zawiń patelnię w wytrzymałą folię aluminiową, etykietę i datę oraz zamrozić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Ustaw naczynie do pieczenia na środkowym stojaku piekarnika i umieść płytką patelnię wody na stojaku pod spodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Piec w 300 przez 2 godziny i 10 minut lub do złotego koloru. (
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Piec mrożone baklava, Odkryte, w ten sam sposób w 300 przez 2 1/2 do 3 godzin lub do złotego koloru.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Połączyć pozostałe 2/3 szklanki cukru, 2 szklanki wody, miód i sok z cytryny w dużym, ciężkim, nonstick rondel. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
14
Przenieść do szklanej miarki 1-quart i schłodzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
15
Syrop rozpuścić równomiernie na baklavie. Schłodzić do temperatury pokojowej, przykryć luźno folią i odstawić na noc przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn