Bajgle I
Bajgle i może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 193 kalorie, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 10 centów za porcję. 131 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz aktywne drożdże, ciepłą wodę, margarynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bajgle, Bajgle, oraz Bajgle.
Instrukcje
Mąkę, 3 łyżki cukru, 1-1/2 łyżeczki soli, drożdże, wodę i masło wymieszać w maszynie do chleba na ręcznym ustawieniu.
Lub wymieszać 1-1 / 2 szklanki mąki, 3 łyżki cukru, 1-1 / 2 łyżeczki soli i drożdży.
Podgrzać wodę i masło do 120-130 stopni F.
Dodaj wodę do suchych składników; beat 2 minuty ze średnią prędkością na mikserze.
Dodaj 1/2 szklanki mąki, pokonać z dużą prędkością 2 protokół. Wymieszaj więcej mąki, aby uzyskać sztywne ciasto. Zagnieść 8-10 minut. Przykryj i pozwól wstać. Uderz w dół. Przykryć; odstawić na 15 minut.
Wyjąć z maszyny do chleba.
Ciasto podzielić na 12 sztuk; uformować 3 kawałki w gładkie kulki. Poke 1 cal otwór w każdym. Drop bajgle do dużej patelni z 1 cala wody (gotowanie) z 1 łyżka cukru i 2 łyżeczki soli w wodzie. Gotować na średnim małym ogniu przez 3 minuty, obrócić i gotować 2 minuty; obrócić ponownie, gotować 1 minutę więcej.
Osuszyć na ręcznikach. Powtórz dla reszty ciasta.
Umieścić na nasmarowanym arkuszu cookie.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 20-25 minut.
Wyjąć z prześcieradła i ostudzić. W razie potrzeby przed upieczeniem wymieszaj 1 białko jaja i 1 łyżkę wody, posmaruj bajgle i posyp sezamem, makiem lub kminkiem.