Babciny Potpie
Przepis na Babciny Potpie można przygotować w około 1 godzinę i 15 minut . Ten przepis służy 6 osobom. Za 54 centy za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 335 kalorii , 9 g białka i 12 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, sól, bulion wołowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44% , to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Curry Wołowina w cieście pietruszkowym , Ciasto Rabarbarowe Babci B i Ciasto Ananasowe Babci Inez .
Instrukcje
Na dużej patelni smaż wołowinę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odpływ. Wymieszaj proszek cebulowy i sól.
Przenieść do natłuszczonego naczynia do pieczenia o powierzchni 9 cali kwadratowych. Na wierzch połóż ziemniaki i warzywa.
W międzyczasie w małym rondlu roztapiamy masło. Mieszaj mąkę, aż będzie gładka; stopniowo dodawać bulion. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Aby przygotować ciasto, w małej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Kroić tłuszcz, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy. Mieszaj mleko, aż powstanie miękkie ciasto.
Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 9-calowy placek. kwadrat.
Połóż na nadzieniu; falowane krawędzie i wycięte rozcięcia u góry.
Posmaruj roztopionym masłem.
Piec w temperaturze 350° przez 45 minut lub do złotego koloru.