Azjatyckie warzywa i zupa z tofu

Azjatyckie warzywa i zupa z tofu
Azjatyckie warzywa i zupa z tofu to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 159 kalorii, 21g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 8,73 zł / porcja, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka azjatyckich zieleni, takich jak tatsoi i brokuły, miso, extra-firm jedwabne tofu, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać dodatkowe firmy tofu można śledzić to danie główne z Wegańskie Ciasteczka Z Miękkim Cukrem jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Udon z tofu i azjatycką zielenią, Grillowane Tofu i smażone Azjatyckie warzywa, oraz Azjatyckie grillowane Tofu z zielenią.

Instrukcje

1
Zrobić dashi: moczyć kombu w 8 szklankach zimnej wody przez 20 minut. Doprowadzić do wrzenia i dodać bonito.
Składniki, których będziesz potrzebować
DashiDashi
KombuKombu
WodaWoda
2
Wyjąć z ognia, odstawić na 5 minut, a następnie przecedzić przez drobno oczkowane sitko do dużego rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
3
W małej misce wymieszaj 2 szklanki gorącego dashi z miso, mieszając, aż nie będzie grudek, a następnie wymieszaj z resztą dashi.
Składniki, których będziesz potrzebować
DashiDashi
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Doprowadzić płyn do delikatnego gotowania na wolnym ogniu (nie gotować) i mieszać w zieleni, bok choy, szalotki i imbir. Po zielenie zwiędły, wymieszać z tofu i niech gotować 5 minut, następnie podzielić między miseczki i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Bok ChoyBok Choy
ImbirImbir
ZieloniZieloni
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Podawać z sosem chili i / lub olejem sezamowym, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChiliSos Chili
Olej SezamowyOlej Sezamowy

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn