Azjatyckie warzywa i zupa z tofu
Azjatyckie warzywa i zupa z tofu to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 159 kalorii, 21g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 8,73 zł / porcja, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka azjatyckich zieleni, takich jak tatsoi i brokuły, miso, extra-firm jedwabne tofu, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać dodatkowe firmy tofu można śledzić to danie główne z Wegańskie Ciasteczka Z Miękkim Cukrem jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Udon z tofu i azjatycką zielenią, Grillowane Tofu i smażone Azjatyckie warzywa, oraz Azjatyckie grillowane Tofu z zielenią.
Instrukcje
Zrobić dashi: moczyć kombu w 8 szklankach zimnej wody przez 20 minut. Doprowadzić do wrzenia i dodać bonito.
Wyjąć z ognia, odstawić na 5 minut, a następnie przecedzić przez drobno oczkowane sitko do dużego rondla.
W małej misce wymieszaj 2 szklanki gorącego dashi z miso, mieszając, aż nie będzie grudek, a następnie wymieszaj z resztą dashi.
Doprowadzić płyn do delikatnego gotowania na wolnym ogniu (nie gotować) i mieszać w zieleni, bok choy, szalotki i imbir. Po zielenie zwiędły, wymieszać z tofu i niech gotować 5 minut, następnie podzielić między miseczki i podawać natychmiast.
Podawać z sosem chili i / lub olejem sezamowym, jeśli chcesz.