Arepas la del Gato

Arepas la del Gato
Arepas la del Gato może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 329 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez SippitySup. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz harina P. A. N. mąka kukurydziana, sól, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Wenezuelskie Arepy z wieprzowiną (Arepas Rumberas), Arepas de Yuca (Cassavan Arepas), oraz Cayeye i Cabeza de Gato (Kolumbijska Puree z zielonej babki).

Instrukcje

1
Ogrzać około ½ cala oleju roślinnego w dużej patelni saute ustawić na średnim ogniu. Smażyć plastry babki na złoty kolor z obu stron. Około 5 minut.Odstawić na papierowy ręcznik wyłożony talerz do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Umieść dwie szklanki mąki kukurydzianej w misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
3
Dodać szczyptę soli i wymieszać czystymi, suchymi rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Wlać wodę na mąkę, dobrze wymieszać. Gdy tylko mieszanina będzie wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie z zagniataniem mąki i wody, aż mieszanina zostanie dokładnie wymieszana i nie ma ziarnistych grudek.Jeśli ciasto jest zbyt rozmoczone i przykleja się do palców dodać więcej mąki. Jeśli jest zbyt suchy, dodaj wodę. Idealne ciasto powinno łatwo zwijać się w dużą kulę bez pękania.Ciasto podzielić na 4 równe kawałki i zwinąć w kulki. Następnie poklepać go i włączyć go w ręce, aż jego około pół cala grubości i około 3-4 cali średnicy. Powinien mieć teraz klasyczny kształt latającego spodka. Powtórz z pozostałymi kulkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
5
Pozostaw krążki ciasta na około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
6
Rozgrzej trochę oleju na ciężkiej patelni lub patelni, a gdy gorące dodaj arepas, tyle, ile wygodnie zmieści się na patelni. Chodzi o to, aby nadać arepom chrupiący wygląd zewnętrzny ("una cara", dosłownie twarz, jak mówią w Wenezueli), więc nie podkręcaj zbyt wysoko. Gdy arepy są brązowe z jednej strony odwróć je. Cały proces nie powinien trwać dłużej niż 10 minut.Rozgrzej piekarnik do 250 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Na blasze do pieczenia u góry piekarnika, następnie obniżyć temperaturę do 20
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Piec 15 do 20 minut. Powinny brzmieć pusto, gdy są dotknięte nożem, gdy są gotowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
9
Niech ostygną przez kilka minut, a następnie zrobić nacięcie wzdłuż zewnętrznej krawędzi każdego arepa. Sztuką jest przeciąć środek, ale nie iść do końca – a następnie otworzyć go jak Kieszeń na nadzienie. Napełnij smażonymi plantanami, serem i plastrami awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry AwokadoPlastry Awokado
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn