Arancini III
Arancini III może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 9 i kosztuje $3.43 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 716 kalorii. 51 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ryż arborio, nici szafranowe, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Spróbuj Arancini, Arancini, oraz Tater Tot Arancini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść Wino i szafran w filiżance lub małej misce. Krótko wymieszać, a następnie odstawić. Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować i mieszać do przezroczystego, o 3 protokół.
Wymieszać z ryżem i kontynuować gotowanie i mieszanie, aż ryż wchłonie większość masła.
Powoli mieszać białe wino i szafran do ryżu, ciągle mieszając, aż wino jest wchłaniany i ryż jest kremowy. Doprawić tymiankiem, a następnie wlać 1 szklankę bulionu z kurczaka na raz, gotując i ciągle mieszając, aż każda filiżanka bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej. Przestań dodawać bulion, gdy ryż jest miękki. Jeśli zabraknie bulionu, można użyć wody.
Zdjąć z ognia, wymieszać z parmezanem i pozostawić do ostygnięcia, aż można go dotknąć bez poparzenia rąk.
Lekko posmaruj dużą blachę z oliwą z oliwek.
Risotto wylać na prześcieradło i równomiernie rozprowadzić.
Wstawić do lodówki na około 1 godzinę lub do ostygnięcia.
Gdy ryż jest chłodny, zwinąć małe porcje w kulki o wielkości piłek golfowych. Włożyć kostkę sera fontina do środka każdego z nich.
Toczyć każdą piłkę w bułce tartej do herbu.
Podgrzać oliwę w ciężkim rondlu lub frytkownicy do 375 stopni F 190 stopni C). Olej powinien mieć głębokość około 3 cali. Gdy olej jest gorący, smażyć arancini, aż osiągną złoty pomarańczowy brązowy, o 3 protokół. Arancini dosłownie oznacza "małe pomarańcze". Ostudzić przez 5 minut, a następnie podawać z dowolnym sosem marinara.