April Bloomfield 's Fried Pig' s Ear Salad
Sałatka April Bloomfield 's Fried Pig' s Ear jest bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Jedna porcja zawiera 2938 kalorii, 4G białka, oraz 322g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 9,41 zł / porcja, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 20 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Mieszanka sosu cytrynowo-kaparowego, wytopiony tłuszcz z kaczki, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Toasty April Bloomfield z masłem Ramp i smażonymi jajkami przepiórczymi, Sałatka Cezar w April Bloomfield ' s kalafior & Sardela makaron, oraz Deviled Eggs April Bloomfield dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 121°.
Upewnij się, że uszy świni są wolne od włosów. usuń wszelkie, które zauważysz, ostrym nożem lub maszynką do golenia. umieść uszy w żaroodpornym rondlu z pokrywką, która trzyma je ciasno, a następnie dodaj wystarczającą ilość tłuszczu z kaczki, aby je przykryć.
Wytnij okrąg pergaminu, który zakryje uszy, połóż go na nich i przykryj spodkiem, aby je zważyć. Przykryj patelnię, włóż do piekarnika i gotuj, aż uszy będą tak delikatne, że gdy dasz im mocne szczypanie, palce się spotkają, około 4 godzin.
Dodać sos cytrynowy Kapar: Segment cytryny. Wyciśnij sok z błon do osobnej miski, dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj.
Dodać segmenty cytryny i wrzucić delikatnie, aby pokryć je bez ich rozbijania. Użyj od razu lub schłodzić w lodówce pod przykryciem, do 1 godziny.
Wyjmij uszy z piekarnika i pozwól im ostygnąć zanurzone w tłuszczu. gdy uszy są chłodne, usuń je z tłuszczu, wytrzyj i osusz. (Odcedzić i zarezerwować tłuszcz z kaczki do innego użycia.)
Tymczasem oddziel liście endywii i treviso lub radicchio. umieścić je w dużej misce, przykryć folią i umieścić miskę w lodówce. (Uwielbiam kontrast między chłodnymi liśćmi a gorącym świńskim uchem.)
Wlać olej z orzeszków ziemnych do głębokiej frytkownicy i podgrzać do temperatury 177°. (ilość oleju zależy od pojemności frytkownicy.) Nie polecam robić tego w frytkownicy bez pokrywki, bo olej będzie pękał, pluł i rozpryskiwał się jak szalony. Postaraj się nie niepokoić. Delikatnie dodać 1 ucho (lub 2, Jeśli masz większą frytkownicę), natychmiast zamknąć pokrywkę i smażyć, aż pysznie złocisto brązowy, około 8 minut. przełożyć na papierowe ręczniki, aby osuszyć i natychmiast po obu stronach doprawić solą. Trzymaj ucho(E) w ciepłym miejscu, jak toasty spot w pobliżu pieca, podczas gdy ty smażysz resztę.
Wyjmij miskę endywii z lodówki.
Posypać 5 łyżek lub tak schłodzonego dressing na liściach, upewniając się, że dostaje się do wszystkich krzywych. dodać rukolę i delikatnie, ale dokładnie wymieszać palcami, aby kawałki cytryny w sosie pozostały mniej więcej w całości, ale każdy liść ma trochę sosu.
Na talerzu wyłożyć zieleninę, przykryć ciepłymi, chrupiącymi uszami i dodać trochę więcej dressingu, jeśli masz ochotę.