Apple-Frangipane Galette
Apple-Frangipane Galette może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 182 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Udaj się do sklepu i zbieraj jabłka, cukier Gruboziarnisty, frangipane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Apricot Frangipane Galette, Rabarbar & Orange Frangipane Galette, oraz Klon Cherry Galette z kandyzowanym imbirem Frangipane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190°C (375°F). Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub silikonową matą do pieczenia.
Obrać, rdzeń i pokroić jabłka w plasterki 1,5 cm.
Lekko posmaruj powierzchnię roboczą i rozwałkuj ciasto na okrąg o średnicy około 14 cali (36 cm).
Przenieść go do przygotowanej blachy do pieczenia.
Posmaruj frangipane na cieście, pozostawiając 2-calową (5-cm) granicę. Ułóż plasterki jabłka w koncentrycznych kręgach nad frangipane, lub po prostu rozproszyć je w równej warstwie. Obrzeże ciasta ułożyć na jabłkach i posmarować skórkę roztopionym masłem, następnie lekko umyć lub posmarować resztę masła na jabłkach.
Połowę cukru posypać skórką, a pozostałą połowę jabłkami.
Piec galette, aż jabłka są miękkie i skorupa rumiane, o 1 godzinę. Przesuń galette off pergamin papieru i na stojaku z drutu.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Możesz skropić galetę ciepłym miodem lub polewać ją napiętym dżemem morelowym, rozcieńczonym wystarczającą ilością wody, aby można ją było rozsmarować.
Przechowywanie: ciasto można przygotować do 3 dni wcześniej i schłodzić. Tarta powinna być podawana w dniu jej upieczenia. Odmiana: w przypadku galetki Nektarynowo-Frangipanowej zastąp 3 duże nektaryny (1 3/4 funtów/795 g), pestki i pokrój w plastry 1/2 cala (1,5 cm), na jabłka. (Jeśli chcesz, aby nektaryny miały bardzo wyraźny smak w tarcie, zmniejsz ilość frangipane; możesz użyć nawet połowy ilości, lub około 1/2 szklanki/125 ml). Ułóż plastry necctarine w ledwo nakładających się koncentrycznych kręgach. Możesz użyć obranych brzoskwiń zamiast nektarynek.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition