Apple-Frangipane Galette

Apple-Frangipane Galette
Apple-Frangipane Galette może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 182 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Udaj się do sklepu i zbieraj jabłka, cukier Gruboziarnisty, frangipane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Apricot Frangipane Galette, Rabarbar & Orange Frangipane Galette, oraz Klon Cherry Galette z kandyzowanym imbirem Frangipane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 190°C (375°F). Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub silikonową matą do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)(takie Jak Chocodrops)
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania
2
Obrać, rdzeń i pokroić jabłka w plasterki 1,5 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
3
Lekko posmaruj powierzchnię roboczą i rozwałkuj ciasto na okrąg o średnicy około 14 cali (36 cm).
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe KlinyNa 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
4
Przenieść go do przygotowanej blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Posmaruj frangipane na cieście, pozostawiając 2-calową (5-cm) granicę. Ułóż plasterki jabłka w koncentrycznych kręgach nad frangipane, lub po prostu rozproszyć je w równej warstwie. Obrzeże ciasta ułożyć na jabłkach i posmarować skórkę roztopionym masłem, następnie lekko umyć lub posmarować resztę masła na jabłkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Na 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe KlinyNa 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
6
Połowę cukru posypać skórką, a pozostałą połowę jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
7
Piec galette, aż jabłka są miękkie i skorupa rumiane, o 1 godzinę. Przesuń galette off pergamin papieru i na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)(takie Jak Chocodrops)
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Możesz skropić galetę ciepłym miodem lub polewać ją napiętym dżemem morelowym, rozcieńczonym wystarczającą ilością wody, aby można ją było rozsmarować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
9
Przechowywanie: ciasto można przygotować do 3 dni wcześniej i schłodzić. Tarta powinna być podawana w dniu jej upieczenia. Odmiana: w przypadku galetki Nektarynowo-Frangipanowej zastąp 3 duże nektaryny (1 3/4 funtów/795 g), pestki i pokrój w plastry 1/2 cala (1,5 cm), na jabłka. (Jeśli chcesz, aby nektaryny miały bardzo wyraźny smak w tarcie, zmniejsz ilość frangipane; możesz użyć nawet połowy ilości, lub około 1/2 szklanki/125 ml). Ułóż plastry necctarine w ledwo nakładających się koncentrycznych kręgach. Możesz użyć obranych brzoskwiń zamiast nektarynek.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I PosiekaneDojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Na 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe KlinyNa 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
10
Smak
11
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn