Angel Food ciasto nadziewane bitą śmietaną i jagodami

Angel Food ciasto nadziewane bitą śmietaną i jagodami
Przepis Angel Food ciasto nadziewane bitą śmietaną i jagodami można zrobić w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 271 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Dzień Matki. Mieszanka śmietany do ubijania, cukier granulowany, białka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Spróbuj Angel Food Cake z jagodami i bitą śmietaną, Babeczki Angel Food z bitą śmietaną i jagodami, oraz Jagody i śmietana Anioł jedzenie ciasto drobiazg dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować jagody, połącz pierwsze 5 składników; wrzuć do połączenia. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
2
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Aby przygotować ciasto, umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem. W średniej misce przesiać mąkę, 1/2 szklanki cukru pudru i imbir. Pozostałe 1/2 szklanki cukru pudru i 3/4 szklanki cukru granulowanego przesiać w innej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Cukier PuderCukier Puder
ImbirImbir
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
4
Białka umieścić w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól; ubijać do uzyskania miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
SólSól
6
Dodać sproszkowaną i granulowaną mieszaninę cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Przesiać mieszaninę mąki na mieszaninę białka jaja, 1/4 szklanki na raz; złożyć. Złóż 2 łyżki soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Białka JajBiałka Jaj
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SokSok
7
Łyżka ciasto do ungreased 10-calowy miski rur, równomiernie rozłożone. Złamać kieszenie powietrzne, przecinając ciasto nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
8
Piec w temperaturze 375 przez 30 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Odwrócić patelnię; całkowicie schłodzić. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki. Odwróć ciasto na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
9
Wytnij 1 cal od góry ciasta za pomocą ząbkowanego noża; odstaw wierzch ciasta na bok. Wydrąż dno ciasta za pomocą małego noża, pozostawiając skorupę o grubości 1 cala; zarezerwuj podarte ciasto do innego użytku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
NóżNóż
10
Aby przygotować bitą śmietanę, umieść śmietanę w średniej misce; ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do miski; wyrzucić strąk. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki cukru pudru, ubijając z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Bita śmietanaBita śmietana
WaniliaWanilia
KremKrem
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Łyżka wszystko, ale 1 szklanka mieszanki jagodowej do skorupy ciasta; top z bitą śmietaną. Zastąpić wierzch ciasta; posypać 2 łyżkami cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Bita śmietanaBita śmietana
JagodyJagody
12
Podawać natychmiast z dodatkową mieszanką jagodową; w razie potrzeby udekorować skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
JagodyJagody
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn